Apple’ın gizli iş başvuru sitesi ortaya çıktı

Apple’ın gizli iş başvuru sitesi ortaya çıktı

Dünyanın en büyük şirketlerinin yaptığı sıra dışı iş alım yöntemlerinden bir yenisine daha rastlandı. ABD’li teknoloji devi olan Apple’ın gizli bir site aracılığı ile mühendis alımlarını yaptığı yöntemde kişi yeteneklerini sergileyerek başvuru...

Dünyanın en büyük firmalarının çeşitli ve ilginç yöntemlerle personel alımı yaptıklarını herkes biliyor. Sıradan iş alımlarına nazaran kişinin yetenekleri ve başarısı seviyelerini göz önünde bulundurarak personel seçimi yapan bu dünya devleri, iş alımı süreci için geliştirdikleri sıra dışı testleri kullanarak personel seçimlerini gerçekleştiriyorlar.

İşte bu sıra dışı iş alımlarından bir tanesi ile karşılaşan Zach Whittaker adında bir kişi, yaşadığı süreci Twitter hesabı üzerinden paylaştı.


Teknoloji devi Apple, gizli bir iş başvuru sayfası yöntemi ile aradığı yeteneklere sahip mühendisleri buluyor. Durumu fark eden Whittaker ise söz konusu sayfa ile us-west-1.blobstore.apple.com adresinde karşılaşıyor. Bu sayfalarda karşılaşılan bu tür gönderilerin, kişinin rolünün ne kadar kritik olduğunu, işin ölçeğini, temel nitelikleri ve Apple'ın aradığı çalışanın türünü ortaya koyduğu ifade ediliyor.


Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik
Zach Whittaker, karşılaştığı iş başvurusu gönderisinde, işe alınacak mühendisin milyonlarca disk, on binlerce sunucu ve büyük veriler ile ilgilenerek altyapı geliştirme üzerinde çalışacağı bilgisinin verildiğini ifade etti. Ayrıca "Eğer yukarıdaki soruların bazılarına evet cevabı verdiyseniz, o zaman size ihtiyacımız var! Özgeçmişinizi bize göndererek bizimle iletişime geçin group.apple.com" şeklinde bir gönderi ile potansiyele sahip mühendislerin iş başvurularını tamamlamalarını talep ediyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.