Apple Watch Gözden Düşüyor mu?

Apple Watch Gözden Düşüyor mu?

Apple’ın Nisan ayında satışa çıkardığı akıllı saati büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. Son pazar araştırmaları, Apple Watch’a olan ilgilinin giderek azaldığı yönünde.

Apple’ın geçtiğimiz yıl sonbahar aylarında ilk kez tanıttığı ve Nisan ayında satışa sunduğu akıllı saatine ilgili azalıyor. İlk satışa çıktığı haftalarda yoğun tüketici talebiyle karşılanan Apple Watch, özellikle Apple fanları arasında büyük bir coşkuya neden olmuştu.  Buna rağmen, son veriler saate olan ilgide büyük oranda düştüğü yönünde.

Günlük satışta dramatik düşüş
Slice Intelligence araştırma şirketinin verilerine göre, ilk satışa çıktığında günlük 200 binlik satış adetini yakalayan Apple Watch, kısa bir süre sonra 20 bin bandına oturmuştu. Nisan ayından Haziran’a kadar böyle giden satış grafiği , Haziran ayının başlarından sonra düşmeye başladı. 200 binlik günlük satış adetiyle başlayan saatin, şu an 10 bin adet sınırına yakın olduğu tahmin ediliyor.

apple-watch.jpg

Editon modellere ilgi az
Apple Watch açısından tek sıkıntı düşen günlük satış rakamları değil. Şirketin yüksek fiyat etiketli Apple Watch Edition modelleri de hayal kırıklığı yaratmış gibi duruyor. Satılan saatlerin  3'te 2'sinin en uygun fiyatlı Apple Watch Sports modeli olduğu belirtiliyor. 10 bin dolar fiyat etiketli 18-Karat Apple Watch'ların toplamda 2000 adetin altında satıldığı belirtiliyor.

shiftdelete.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.