Apple iCar'ı BMW üretecek

Apple iCar'ı BMW üretecek

Apple akıllı otomobil iCar’ı üretmek için BMW’nin kapısını çaldı. Apple CEO’su Tim Cook, elektrikli i3 ve i8’in bantlardan indiği tesisi gezerek, ortaklığa ‘yeşil ışık’ yaktı

ABD'li teknoloji devi Apple, harıl harıl akıllı otomobil 'iCar' üzerinde çalışıyor. Şirket, 'Titan' adını verdiği projeyle sıradışı bir elektrikli araç üreterek bugüne kadar iPod, iPhone, iPad ve iWatch ürünleriyle yaptığı devrimlere bir yenisini daha eklemek istiyor. Eski Ford mühendisi Steve Zadesky'nin başında olduğu Titan projesinde 200 kişilik bir ekip yer alıyor. Apple'ın iCar'ı 2020 yılına kadar piyasaya sürmesi beklenirken, bu projenin hayata geçmesi için otomotiv devleriyle dirsek temasına başlandı bile.

2020'DE YOLLARDA

Apple Titan projesi için BMW'nin kapısını çaldı. Apple CEO'su Tim Cook ve üst düzey yöneticiler, BMW'nin 2 milyar euro yatırımla ortaya çıkarttığı ilk elektrikli modelleri i3 ve i8'in üretildiği Leipzig tesisini ziyaret etti. Cook ile beraberindekiler, BMW yöneticilerinden elektrikli otomobiller hakkında geniş brifing aldı.

Apple'ın iCar'da BMW i3'ün altyapısını ve platformunu kullanmak istediği belirtiliyor. İki şirketin de işbirliğine açık olduğu ve önümüzdeki günlerde Titan projesi için el sıkışabileceği ifade ediliyor.

vatan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.