Apple Homekit Akıllı Ev Cihazları Geliyor

Apple Homekit Akıllı Ev Cihazları Geliyor

Teknoloji gerçekten büyük bir hızla gelişmeye devam ediyor.

Teknoloji gerçekten büyük bir hızla gelişmeye devam ediyor. Son yıllarda popülaritesi artan akıllı ev teknolojileri de buna paralel gelişiyor. WSJ kaynaklı haberde, Apple HomeKit yazılımıyla uyumlu çalışacak akıllı ev cihazları için donanım üreten firmalar, önümüzdeki aydan itibaren ürünlerini çıkarmaya başlayacak. Teknoloji devi, sertifika ve patentleri ayarlamak için partnerleriyle görüşmelere bile başladı çoktan. Geçtiğimiz Haziran düzenlenen Apple Küresel Geliştiriciler Konferansı'nda tanıtılan HomeKit uygulaması, uyumlu aletleri, termostatları, kapı kilitlerini ya da ışıkları iPad'inizden ya da iPhone'unuzdan kontrol etme fırsatı veriyor.

Verilen örnekte, HomeKit ile birlikte, iOS kullanıcıları Siri'ye yatağımı hazırla komutu verdikten sonra odanızın ışığını açıp diğerlerini kapatacak, kapıları kilitleyecek. Kullanıcılar evden ayrılacağında ayarlayacağı "sahneler(scenes)" ile  biri evdeyken evin alacağı tarzı önceden belirleyebilecekler. Samsung'un SmartThings ve Google Nest, bu teknolojinin rakibi olacak.

Daha önce Fortune'da yayınlanan bir rapora göre, bu donanımlar Ağustos ya da Eylül'den önce çıkmayacağı söylenmişti. "Bazı batarya ünitelerinde yaşanan sorunlar mevcut. Apple akıllı ev sistemi için üretilen cihazların kodlarının hafıza gereksinimi, cihazlarda olanlardan daha fazla. Apple da bu kodları küçültmek için çaba sarfediyor." bilgisi verilmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.