Apple Çin'deki ormanları koruyacak

Apple Çin'deki ormanları koruyacak

Apple, Dünya Doğayı Koruma Vakfı'yla (WWF) anlaşarak Çin'deki yenilenebilir ormanların korunmasına yardım edeceğini açıkladı. Apple'ın gelecekte Çin'deki yenilenebilir enerji yatırımlarını artırması bekleniyor.

Apple, WWF ile yaptığı işbirliği kapsamında, ürünlerinin paketlenmesi için kullanılan kağıtları üreten ormanların korunması ve yeniden güçlenmesi için çalışmalar yapacak. Apple, yapılacak çalışmalarla dünyaya kağıt sağlayan ormanların zarar görmeden kaynak oluşturmaya devam etmesini istiyor.

WWF, Apple'dan alınacak destekle 1 milyon dönümlük ağaçlık alanın korunacağını belirtti.

Apple CEO'su Tim Cook, açıklamasında 'Çin'de daha fazla yenilenebilir enerji projesi gerçekleştirmek istediklerini' söyledi ancak detaylara girmedi. Cook, ağaçları korumaya yönelik projenin 'birkaç gün içinde olmayacağını ancak yapılması gerektiğini' belirtti.

Tamamen yenilenebilir olacak

Apple, yakın zamanda yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. California'da inşa edilen yeni kampüsünü yenilenebilir enerjiyle çalıştıracak olan Apple, üç hafta önce de Çin'in Sincan bölgesinde 20 MW kapasiteli bir güneş santralinin temelini attı.

Küresel ısınmaya karşı mücadelede yer alma isteğini ortaya koyan Apple, aynı zamanda ABD'den sonra en güçlü olduğu ikinci piysası temsil eden Çin'de prestijini artırmak istiyor.

Apple, geçmişte işbirliği yaptığı Çinli firmaların fabrikalarında çocuk işçi çalıştırıldığı ve çalışma şartlarının çok kötü olması nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

Al jazeera

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.