AP'de Filistin'in tanınması için yeni girişim

AP'de Filistin'in tanınması için yeni girişim

Avrupa Parlamentosu'nda Filistin'in devlet olarak tanınması için yeni bir girişim başlatıldı.

Avrupa Parlamentosu'nun Fransız Sosyalist üyesi Gilles Pargneaux gelecek haftaki genel kurul toplantıları sırasında görüşülmek üzere Filistin'in devlet olarak varlığının tanınmasını öngören bir karar tasarısı sundu.
 
Tasarının gündeme alınması halinde, 27 Kasım'da oylama yapılacak.
Avrupa Parlamentosu Dışilişkiler Komisyonu üyesi Pargneaux, kendi sosyal paylaşım sitesinde, ''Avrupa Parlamentosu'nun Filistin'i tanıyarak İsrail-Filistin sorununa katkı sağlayabileceğini söyledi. Fansız parlamenter, "Avrupa Parlamentosu'nun sorunun aşılması konusunda acilen harekete geçmesi gerektiğini" ifade etti.
Avrupa Parlamentosu'nun Filistin'i tanınmasını öngören karar tasarının kabulü sembolik açıdan önem taşıyor. Tasarının kabul edilmesi, AB'ye üye ülkelerin hükümetlerinin de konuyu kendi gündemlerine taşıması açısından önemli.
İngiltere, İspanya ve İrlanda'nın ardından Fransa'da iktidardaki Sosyalist grup üyeleri dün meclise, Filistin'i atanması için bir karar tasarısı sunmuştu. Fransa meclisine sunulan tasarının hükümet tarafından gündeme alınması halinde, 28 Kasım'da tartışılması, 2 Aralık'ta ise oylanması öngörülüyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.