Apalı: 2030'da 2 milyar kişi seyahat edecek

Apalı: 2030'da 2 milyar kişi seyahat edecek

Turist Rehberler Birliği Başkanı Apalı, yılda 1,2 milyar kişinin seyahat ettiğini belirterek, "Bu rakam 2030'da 2 milyara çıkacak." dedi.

Turist Rehberler Birliği (TÜREB) Başkanı Ahmet Zeki Apalı, Bilecik Belediyesinin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Şeyh Edebali Üniversitesinin katkılarıyla Şeyhedebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu"nda, kentin özgün yanlarının ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi.

Bilecik'e ciddi yatırımların yapıldığını anlatan Ahmet Zeki Apalı, şöyle konuştu:

''Altyapı tamam, üst yapı tamam ama yapılan çalışmalar burası için uygun mu ona bakmak lazım. Burasına uygun turizm planı uygulamalıyız. Ekoturizm mi yapılmalı? Bu bölgede var mı? Ekoturizmde devasa yatırımlar yerine orta ölçekli işletmeleri desteklemek gerek. Aile otelleri, ev otelleri gibi yapılar oluşturulmalı. 1,2 milyar insan seyahat ederken, bu rakam 2030'da 2 milyara çıkacak. Nereye gidecek bu kadar insan? Gelişmekte olan ülkelere. Bunların içinde en iyisi neresi? Türkiye. Osmanlı'nın kurulduğu topraklar olan Bilecik, turizm için büyük bir değerdir. Bilecik'te daha özgün destinasyonun ortaya çıkarılmasıyla istihdam da daha büyük olacaktır.''

Sempozyuma katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İnanç Özkaynak ile BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim de birer konuşma yaptı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.