AP Başkanlığına Müslüman aday

AP Başkanlığına Müslüman aday

Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular (ECR) Grubu, İngiliz parlamenter Sajjad Karim’i oy birliğiyle aday gösterdi.

Avrupa seçimleri sonrası önemli bir çıkış yakalayan Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular (ECR) Grubu, oy birliğiyle İngiliz Müslüman parlamenter Sajjad Karim’i, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanlığına aday gösterdi.

2004'ten bu yana AP üyesi olan ve 22-25 Mayıs’ta yapılan seçimlerde üçüncü kez seçilmeyi başaran Karim aynı zamanda AP’ye giren ilk İngiliz Müslüman parlamenter.

İngiliz koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti’nin üyesi olan Karim, ECR’ın Avupa Birliği’nin reforma tabi tutulması amacıyla izlediği politikanın en aktif isimlerinden biri olarak tanınıyor.

AP çatısı altındaki diğer gruplara ve önde gelen üyelere yazılı mesaj göndererek destek talep eden Karim, “Aşırı uç oyların bu kadar yükseldiği ortamda Avrupa’nın dinlemesi ve tepki vermesi zorunlu” ifadesini kullandı.

AB vatandaşlarının kızgın olduğunu ve değişim talep ettiklerini vurgulayan Karim, “Maalesef son seçimlerle AB’nin dünyadaki imajı lekelendi. Grup liderlerine soruyorum: Hoşgörü, kabul etme ve farklılık ilkelerimizi geri getirme zamanı şimdi değil mi?” dedi.

Görev süresi gelecek ay dolacak olan Martin Schulz’un yerine kimin AP Başkanı seçileceğinin belirleneceği oylamaların temmuz başındaki ve ortasındaki iki genel kurul oturumunda yapılması öngörülüyor.

Şu ana kadar AP Başkanı’nın kim olacağı, büyük ölçüde, en büyük iki siyasi grup olan Hristiyan Demokratlar (EPP) ile Sosyalistler ve Demokratlar’ın (S&D) aralarında vardıkları uzlaşı çerçevesinde belirleniyordu. Bu iki grubun üzerinde anlaştığı isimler rotasyon sistemiyle bu görevi üstleniyordu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.