AÖF kayıtları ne zaman? Kayıt ücretleri ne kadar?

AÖF kayıtları ne zaman? Kayıt ücretleri ne kadar?

2015-2016 öğretim yılı için Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıtları başladı. AÖF kayıtları hangi tarihe kadar sürecek? AÖF kayıt ücretleri ne kadar?

Bu yıl AÖF kaydını yaptıracak öğrenciler için süre başladı. Öğrenciler ister AÖF bürolarından isterlerse de internette 'http://kayit.anadolu.edu.tr' adresinden kayıt işlemlerini çevrimiçi olarak yapabiliyor. Bürolardan 7 Eylül'e kadar yapılabilecek olan kayıtlar, internet üzerinden 8 Eylül saat 17.00'ye kadar sürecek. Kayıt döneminin ardından mazereti olan öğrenciler için bürolardan son kayıt tarihi 8 Eylül olacak. 

Öğrenciler internet üzerinden kayıt işlemlerini nasıl yapacak? 

'http://kayit.anadolu.edu.tr' sitesine giren öğrenciler burada yer alan 'TÜRKİYE YENİ KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ' sayfasına tıklayarak kayıt işlemlerine başlayacak. Gelen sayfada 'ÖSYS Yeni Kayıt' bağlantısına tıklayacak olan öğrenciler, açılan sayfadaki bilgileri okuduktan sonra 'Başvuruya şimdi başlamak için tıklayınız.' linkine tıklayacak. 

İnternetten nasıl kayıt yapabilirim? 

Açılan yeni sayfadaki ÖSYS Yeni Kayıt bilgilerini okuyacak olan öğrenciler daha sonra 'Yukarıdaki açıklamaları okudum, anladım, işlemlere başlayabilirim' açıklamasının yanında yer alan kutucuğu işaretleyerek alttaki 'BAŞLA' butonuna tıklayacak. Açılacak olan kayıt sayfasında 8 bölümden oluşan ve öğrenciye ait bilgilerin istendiği bölümler doldurulacak ve kayıt işlemi "İnternet Başvuru Belgesi", "Öğrenci Bilgi Formu", "Fotoğraflı-İmzalı Form" ile "Başvuru ve Kayıt Bilgileri"nden oluşan iki sayfalık yazıcı çıktısıyla son bulacak. 

Bu yıl AÖF kayıt (harç) ücretleri ne kadar? 

Öğrenciler yeni AÖF kayıtları için bu dönem seçtikleri programa göre 205 TL ila 365 TL arasında değişen rakamlarda harç ücreti yatıracak.

on5yirmi5

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.