AÖF için DGS Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF için DGS Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinde okuyan ve öğrenim hayatına Açıköğretim Fakültesi ile devam etmek isteyen öğrenciler 2016 DGS Tercih sonuçlarını merakla bekliyor. Sonuçların açıklanma tarihi ve DGS Tercih sonucu sorgulama ekranı burada...

2016 DGS Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu öğrenim hayatına AÖF ile devam etmek isteyen Önlisans öğrencileri arasında da merak konusu. DGS Tercih sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu mu? AÖF tercih edenler sonuçları nereden öğrenebilecek? Cevapları haberimizde...

7 Ekim 2016 tarihinde sona eren DGS Tercihleri üzerinden 5 gün geçti. Bu sene bir hayli uzayan DGS maratonunun artık sona ermesi bekleniyor. Yerleştirmelerin yapılması ile öğrenciler tercihler sonuçta yerleşip yerleşemediğini öğrenebilecek. Üniversite öğretimini AÖF ile devam ettirmek isteyen Önlisans öğrencileri de sonuçları merak ediyor.

Tüm bölümler ile ilgili tercih yapanlar, 2016 DGS Tercih Sonuçlarını;

https://sonuc.osym.gov.tr/ öğrenebilecekler. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz bu adreste olacak.

Sonuçlar ile ilgili henüz resmi bir açıklama olmasa da, sonuçların 20 Ekim'e kadar açıklanması ve yerleştirmelerin yapılması bekleniyor.

Bu sene en büyük avantaj ise geçtiğimiz yıllara göre Üniversitelerin DGS için ayırdığı kontenjanların bir hayli fazla oması. Yani öğrencilerin bir çoğu tercih sonucu yerleşebilecek. Yerleşemeyen öğrenciler ise ek kontenjanları bekleyecek.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.