Anzer Balları Satışa Çıktı

Anzer Balları Satışa Çıktı

Hacettepe Üniversitesi’nin olumlu rapor verdiği Anzer Balları satışa çıktı.

Rize’nin İkizdere ilçesi Anzer Yaylası’nda üretilen dünyaca ünlü Anzer Balı satışa çıktı. Konuyla ilgili olarak Anzer Balı Kooperatifi'nden yapılan açıklamada, 18 Eylül tarihinde tahlil için Hacettepe Üniversitesi’ne gönderiler yaklaşık 1 ton 200 kilogram balın tahlilden döndüğü belirtilerek yapılan tahlillerde olumlu rapor alan balların dolumunun yapılarak satışa çıkartıldıkları duyuruldu.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Kooperatif Başkanı Osman Civelek, “Ballar tahlilden döndü. Yapılan tahlillerde olumlu rapor alan yani Anzer Balı özelliği taşıyan ballarımızın dolumunu gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıllardan yaklaşık bin 200 müşterimizin bal siparişi bulunuyordu. Talep edilen miktarların tamamını olmasa da 250 gram, 500 gram ve 1 kilo gramlık şişeler ile tüm taleplere cevap vermeye çalışacağız. Talepleri karşılarken önceliğimiz hastalar olacak” dedi.
 
POLEN BALDAN DAHA DEĞERLİ
 
Civelek, Anzer Balı ile birlikte Anzer polenlerinin de tahlilden döndüğünü belirterek, “Polen bala oranla çok daha şifalı. Bir kilo Anzer Poleni 10 kilo Anzer Balı’na eş değer. Bu tüketiciler tarafından bilinmiyor. Biz polenin önemini elimizden geldiği kadar anlatmaya çalışıyoruz. Tahlilden dönen polenlerimizin de dolumu tamamlandı. Polen satışlarımıza da başladık” diye konuştu.
 
SAHTE BALLARA DİKKAT
 
Civelek, piyasada bol miktarda sahte Anzer Balı bulunduğuna dikkat çekerek “Anzer balına olan yoğun talebi fırsat bilen bazı kimseler piyasaya bol miktarda sahte Anzer Balı sürmektedir. Tüketicilerimizi üzerinde kooperatif etiketi ve mührü bulunmayan şişeleri almamaları konusunda uyarıyoruz. Tüketicilerimiz aynı zamanda aldıkları balların Hacettepe Üniversitesi’nden verilen tahlil sonuçlarını da istesinler” şeklinde konuştu.
 
1 KİLOSU 700 TL
 
Civelek, bu yıl 1 kilogram Anzer Balı’nın satış fiyatının 700 TL olduğunu hatırlatarak “Geçtiğimiz yıl kilosu 680 TL’den sattığımız balımızı bu yıl kilosu 700’TL’den satışa çıkarttık. Yarım kiloluk şişeler ise 370 TL’den satılacak. Yoğun talebe cevap verebilmek için bu yıl 250 gramlık şişelerde de bal satışı yapacağız. 250 gramlık şişelerin satış fiyatı ise 190 TL’dir. Polenin 100 gramı ise 100 TL’dir” ifadelerini kullandı.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.