Antibiyotiği bitirdik!

Antibiyotiği bitirdik!

Dünya Sağlık Örgütü, artık 'antibiyotik sonrası dönemden' geçtiğimizi açıkladı. Örgüt, temel hastalıkların tedavisinde kullanılan iki temel antibiyotiğin işe yaramadığını belirledi.

BASİT HASTALIKLAR TEDAVİ EDİLEMİYOR

BM'ye bağlı Dünya Sağlık Örgütü (WHO), antibiyotiklere karşı vücut direncinin artmasının 'büyük bir küresel tehdit' oluşturduğu uyarısında bulundu. Son raporunda 114 ülkeden alınan verileri inceleyen WHO'ya göre vücut direncindeki artış 'dünyanın her bölgesinde' sürüyor. WHO raporunda dünyanın artık 'antibiyotik sonrası dönemden' geçtiğine dikkat çekti. Örgüt insanların basit hastalıklarla yaşamlarını yitirdiklerini vurguladı.

KÜRESEL EYLEM PLANI HAZIRLANMALI

Örgüt, yeni antibiyotikler geliştirilmesi gerektiği uyarısında bulundu. WHO son raporu için zatürre, ishal ve kan yoluyla bulaşan enfeksiyonlar gibi en sık görülen hastalıklara yol açan yedi farklı bakteriyi inceledi. Bazı ülkelerde hastalıkların yarısından fazlasının tedavisinde iki temel antibiyotiğin artık işe yaramadığı belirlendi. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden Jennifer Cohn, acilen küresel bir eylem planına hazırlanması gerektiğini belirtti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.