Antalya’ya tramvay müjdesi

Antalya’ya tramvay müjdesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 kilometrelik Varsak-Otogar-Meltem-Nostaljik tramvay hattı güzergahını kullanacak olan 3'üncü etap raylı sistem için ihale sürecini başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 11 kilometre uzunluğunda ve 2009 yılında kullanılmaya başlanan Fatih-Meydan hafif raylı sistem hattının ardından başladığı Meydan-Havalimanı-EXPO hattına üçüncüsünü eklemek için ihale sürecini başlattı.

Antalya'da 3'üncü aşama olarak hayata geçirilecek Varsak-Otogar-Meltem-Nostalji Tramvayı hattı, 23 kilometrelik uzunluğuyla kentin en büyük ulaşım yatırımı olacak. İhale süreci, 7 Ağustos günü yapılacak ön yeterlilik başvurularıyla başlayacak.

Büyükşehir'in Varsak-Otogar, Otogar-Meltem, Meltem-Nostaljik Tramvay olarak üç aşama içinde planladığı yeni hat çalışmaları, Antalya Müzesi'nden Zerdalilik'e uzanan nostaljik hattın da rehabilitasyonunu öngörüyor. 3'üncü aşama raylı sistem hattı eski Varsak Belediyesinden başlayacak. Bu noktadan başlayacak hat, Yeşilırmak Caddesi boyunca orta refüjden hemzemin Sakarya Bulvarı kesişimine kadar uzanacak. Burada yer altına girecek hat, Sakarya Bulvarı'nda orta refüjde tekrar yer üstüne çıkacak ve Otogar durağında mevcut hatla birleşecek.

Hattın söz konusu güzergahta uzunluğu 12 kilometre olarak planlandı. İhale şartnamesinde hattın Otogar durağında mevcut hatla birleşmesi için teknik bir sorun bulunmadığı belirtildi. Şartnamede mevcut yer altı durağının iki ayrı yönden tek hat bağlanacak şekilde inşa edildiği belirtildi. Buna göre durakta birleşme için çift hatlar kavşak bölgesine gelmeden tek hata indirilecek ve kör bırakılmış bağlantı yapısına zemin altında birleşecek.

Otogar durağı aynı zamanda aktarma noktası olarak kullanılacak. İsteyen yolcular kent merkezine ulaşmak için eski hatta geçiş yapacak. Ancak Varsak'tan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Adliye veya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ulaşmak isteyen yolcular aynı taşıtla yolculuğa devam edecek.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.