Antalya'ya Dubai modeli dev yatırım

Antalya'ya Dubai modeli dev yatırım

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı Lütfi Elvan, Antalya’ya dev bir proje kazandırmaya hazırlanıyor.

Dünyada sadece Dubai’de bir benzeri bulunan yat limanı, görseli ile büyük hayranlık uyandırdı. Öte yandan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri Altın Portakal Yat Limanı ve kruvaziyer limanları için Antalya’da yer tespit çalışması yaptı.

Dubai’deki palmiyenin bir benzeri de Antalya’ya geliyor. Türkiye’de eşi olmayan proje ile Antalya önemli bir cazibe merkezine daha kavuşacak. Ulaştırma Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan’ın yeni projesi büyük ilgi çekti.

HAVADAN GÖRÜNÜŞÜ PORTAKAL TASARIMLI
Bakan Lütfi Elvan’ın Antalya için dev projeleri açıkladığı lansmanda ilk kez görücüye çıkan yat limanı Antalya’nın simgesi olan portakal şeklinde tasarlandı. İsmi de Altın Portakal olarak belirlendi. Hazırlanan tasarıma göre yat limanına havadan bakıldığında portakal tasarımı görülecek. Limanın kara ile bağlantısı sadece yoldan ibaret olacak.

1400 YAT BAĞLAMA KAPASİTESİ
Antalya Altın Portakal Yat Limanı için 1400’e yakın yat bağlama kapasitesi planlanıyor. Projenin Dubai’deki benzeri ile en önemli farkı ise üzerinde yerleşim alanı olmaması. Liman sadece yat bağlama alanı olarak kullanılacak, üzerinde yapılaşma olmayacak.

BAKANLIK BÜROKRATLARI YER TESPİTİ İÇİN SAHADA
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Antalya Muratpaşa açıklarında yapılması planlanan Altın Portakal Yat Limanı ve Lara bölgesinde planlanan kruvaziyer limanı için yer tespiti çalışmalarında bulundu. Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Dr.Özkan Poyraz, Deniz ve İçsular Genel Müdür Mehdi Gönülalçak ile Bölge Müdürü İlker Çelik' ten oluşan heyet tarafından yapılan çalışmaların yer belirleme, etüd ve fizibilite projelerine altlık oluşturacağı bildirildi. Heyet daha sonra Kaleiçindeki tekne işletmecilerinin sorunlarını dinledi.

YENİ KRUVAZİYER LİMANLARI
Altın Portakal Yat Limanı dışında Antalya için iki önemli projesi daha bulunan Lütfi Elvan, Lara ve Demre de inşa edilecek kruvaziyer limanları için de startı verdi. Daha önce Yat limanı Antalya için olmazsa olmazların başında geldiğini söyleyen Lütfi Elvan " 2 bin 750 yat bağlama kapasitemiz var. Antalya için yıldızı parlayan kente çok daha fazlası gerekli. Altın Portakal Yat Limanını yapacağız. Demre ve Lara’da kruvaziyer limanlarımızı yapacağız. Manavgat’ta başka bir yat limanı yapacağız. Serik’te Finike’de veya başka bir bölgede yat limanı ihtiyacı olursa onu da gerçekleştireceğiz” demişti. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.