Antalya'nın 33 Bin Kişilik Stadı Bitmek Üzere

Antalya'nın 33 Bin Kişilik Stadı Bitmek Üzere

Antalya'da 33 bin kişilik stat inşaatında çalışmaların yüzde 95'i tamamlandı. Proje müdürü Yaşar Aydın, "Stat temmuz ayı sonunda futbol oynamaya müsait olacak" dedi.

Antalya'da geçen yıl haziran ayında temeli atılan ve 96 dönümlük arazide yer alan 33 bin kişilik stadyumda inşaat çalışması sona yaklaştı. Tam daire şekliyle antik kentlerdeki arena görünümünü andıran statta çalışmaların yüzde 95'inin tamamlandığı belirtildi.

Çatı bölümü özel hazırlanan statta 16 bin metrekarelik çatı ile tribünlerin üzeri kapatıldı. Türkiye'deki futbol sahalarından farklı bir özelliğe sahip olan stadın çatısındaki 13 bin metrekarelik bölümde yer alan güneş enerji panelleri de elektrik üretecek. Kendi enerjisini üretecek stat, şehir merkezini de besleyecek.

ELEKTRİK ÜRETECEK

UEFA kriterlerine uygun şekilde hazırlanan statta 38 tane 20 kişilik, 4 tane grup, 1 tane de protokol locası yer alıyor. 8 bin metrekarelik ticari alan ile 1200 araçlık otopark yer alan statta karşılıklı iki skorboard bulunuyor.

Taraftar için farklı yönlere giriş çıkış alanı ayrılan statta yüz tanıma kameralarının da yer aldığı üst düzeyde güvenlik önemleri bulunuyor. Stadın Temmuz ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

ÇİM EKİLDİ

Çatı bölümünde güneş paneli montajı ile sahasına çim ekimi yapılan, soyunma odaları, yedek kulübesi, locası tamamlanan, ses görüntü sistemi düzenlenen statta, korkuluk montajı, boya, badana, mobilya montajı gibi son düzenlemeler hazırlanıyor. Stadın proje müdürü Yaşar Aydın, sahada çim ekiminin tamamlandığını, ancak gübre ile sulama sürecinin devam ettiğini dile getirdi.

Güneş panellerinin enerji üretimine hazır olduğunu vurgulayan Aydın, koltuk montajının ise daha sonraki süreçte yapılacağını belirtti. Aydın, "Türkiye'de ilk kez dairesel bir stat yapılıyor. Stadın çatısında 1.4 megavatlık enerji üretimine sahip güneş santrali var. Günde ortalama 11 bin 200 kilowatt saat enerji üretilecek. Stat bugün itibariyle Türkiye'de enerji üreten ilk, üretim kapasitesiyle de spor kompleksleri bakımından dünyada en büyük olma özelliğine sahip" diye konuştu.

sondakika.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.