Antalya'da hortum seralara zarar verdi

Antalya'da hortum seralara zarar verdi

Kumluca ilçesinde gece oluşan hortum sonucu bazı seralarda hasar meydana geldi.

Kumluca'da dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanağın ardından gece saatlerinde hortum oluştu.

İlçenin Beykonak Mahallesi Akmaz mevkisinde gece sağanak ile meydana gelen hortumda seralar ve elektrik hatları zarar gördü. Hortumda seraları zarar gören vatandaşlar, sabah erken saatlerden itibaren hasarları kendi imkanlarıyla gidermeye başladı.

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün öğleden sonra aralıklarla devam eden sağanağın akşam saatlerinden itibaren şiddetini artırdığını söyledi.

Sağanak ile meydana gelen hortumda Beykonak beldesinde bazı seralar ve elektrik hatlarında hasar oluştuğunu belirten Baştürk, "Hortumda can kaybımız yok. Sabah Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarına başladı. Hasar tespitinin ardından tekrar değerlendirme yapacağız. TEDAŞ ekiplerimiz de hasar gören hatları onarıyor" dedi.

Baştürk, ilk edindikleri bilgiye göre hasarın fazla olmadığını anlatarak, hortumdan ne kadar alanın etkilendiğinin hasar tespit çalışmalarından sonra netlik kazanacağını kaydetti.

Akşam evinde otururken yüksek bir ses duyduğunu anlatan çiftçi Cengiz Üçer, gökyüzünün bir anda kızıl renge büründüğünü, bu sırada hortumun meydana geldiğini söyledi.

Yaklaşık 5 dakika içinde hortumun sona erdiğini dile getiren Üçer, "Seralar, plastik örtüler bir anda havada uçuşmaya başladı. Elektrik hatları kopmuş, elektrikler kesildi. Evden dışarı çıkamadık. Sabah da seralarımızda zarar oluştuğunu gördük" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.