Antalya Kumluca'da 15 bin kişilik iftar

Antalya Kumluca'da 15 bin kişilik iftar

Antalya Kumluca'da her yıl organize edilen Kadir Gecesi iftarında yaklaşık 15 bin kişi iftar açtı.

Kumluca Orhan Günay Parkı Kültür Hanı'nda düzenlenen iftara Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Müftüsü Osman Artan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
İftar yemeğinde giderleri hayırseverler tarafından karşılanan ve ilçedeki restoran ile lokantalarda pişirilen 2 ton dana etinden yapılmış kavurma, pirinç pilavı, hurma, 25 bin şişe su, 20 bin porsiyon ekmek dağıtıldı.
 
İftar yemeği öncesi Kumluca Müftülüğü din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.
 
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, kendisinin iki yıldır Kumluca'daki Kadir Gecesi iftar yemeğine katıldığını belirterek, gördüğü birliktelikten çok mutlu olduğunu söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Kumluca'da geleneksel olarak gerçekleştirilen Kadir Gecesi iftar yemeğinin başka yöreler, beldelere de örnek olması temennisinde bulundu.
 
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise bundan 16 yıl önce ilçe halkını aynı sofrada aynı niyetlerle tutulan oruçları birlikte açma ümidiyle başlatılan Kadir Gecesi iftar yemeğine katılımın her geçen gün artarak sürdüğünü ve bu günlere geldiğini söyledi.
İftar etkinliğinde yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı öğrenildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.