'Anne Üniversitesi'nde ilk ders zili çaldı

'Anne Üniversitesi'nde ilk ders zili çaldı

Ordu Üniversitesi ve Altınordu Belediyesinin iş birliğiyle düzenlenen "Anne Üniversitesi" projesi kapsamında aile içi eğitim başta olmak üzere çocuk gelişimi ve eğitimi, sağlık gibi konularda 8 hafta eğitim verilecek.

İki kurum arasında geçen hafta imzalanan iş birliği protokolünün ardından anneler ve bebek bekleyenler için ilk "ders zili" çaldı. 

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi'nde yürütülen proje kapsamında, 30 kursiyere aile içi eğitim başta olmak çocuk gelişimi ve eğitimi, sağlık gibi konularda 8 hafta eğitim verilecek.

İlk derse katılan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, önemli bir projeyi hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Annelerin toplumun en önemli bireyleri olduğunun asla unutulmaması gerektiğini ifade eden Tekintaş, "TÜİK’in ilimiz için verdiği boşanma oranları oldukça yüksek ve ilimizin Türkiye sıralamasında ilk 10 içerisinde yer alması bizleri fazlasıyla üzdü. Altınordu Belediyesi olarak bunun önüne geçebilmek ve süreci doğru yönetebilme adına 'Anne Üniversitesine' başlamak istedik. Bugün de ilk ders verilmeye başlandı." dedi.

Tekintaş, kursu başarıyla tamamlayanlara daha sonra sertifika verileceğini bildirdi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.