Anne babalar dikkat!

Anne babalar dikkat!

Prof. Dr. Coşkun Tecimer, cep telefonunun çocuklara kullandırılmaması gerektiğini belirtti

Çocuğunuzu telefondan uzak tutun, ona bunu yapmayın, anne babalar dikkat!

Prof. Dr. Tecimer cep telefonlarının kullanılışının nispeten yeni olması ve kanserin ortaya çıkabilmesi için uzun bir zaman gereksinimi olduğu için çalışmaların sonuçlarını bu bilgilerin ışığında yorumlamak gerektiğini belirtti. Belki de ileride daha uzun yıllar cep telefonu kullanılması ve baz istasyonlarının yaydığı dalgalara maruz kalınmasıyla araştırma sonuçları şimdiki çalışmalardan daha farklı çıkabilir.

CEP TELEFONU İLE İLGİLİ FARKLI ARAŞTIRMALAR VAR

Literatürde cep telefonları ve baz istasyonlarının insan sağlığı üzerine etkili olduğu konusunda farklı yayınlar var. Sonuçlar birbiriyle çelişkili. Birçok yayında bunların kansere ve tümörlere neden olmadığı bildirilmekle birlikte sonuçların yukarıda belirttiğimiz nedenlerle ihtiyatla yorumlanması gerekir. 2007 yılında İsveç’ten yapılan bir çalışma cep telefonlarını 10 yıl ve üzerinde kullananlarda beyin tümörlerinde ve işitme siniri tümörlerinin daha sık görüldüğünü göstermiştir.

"KÖRPE BEYİNLERE CEP TELEFONU KULLANDIRMAYIN"

İnternetten marka ve tipine göre telefonun yaydığı radyasyon hakkında bilgi edinilebilir. Teknoloji ilerledikçe firmalar bu konuda daha az radyasyon yayan cep telefonları geliştirebilirler. Tüm bu bilgilerin ışığında, daha az radyasyon yayan cep telefonlarını beklemek gerekir… Uzun süreli takip sonuçları ortaya çıkıncaya kadar da, daha körpe beyinlere sahip olan çocukların rutin olarak cep telefonu kullandırmayalım…

Habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.