'Anlaşma sağlanırsa Yunanistan'ın tekliflerini oylayacağız'

'Anlaşma sağlanırsa Yunanistan'ın tekliflerini oylayacağız'

Fransa Başbakanı Valls, Yunanistan ile anlaşmaya varılması halinde Yunanistan'ın tekliflerini Ulusal Meclis'te oylamaya sunacaklarını belirtti.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Ulusal Meclis'te, Yunanistan kriziyle ilgili düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada, Yunanistan'ı Avro Bölgesi'nde tutmanın "stratejik bir mesele" olduğunu söyledi.

Fransa'nın, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkışına karşı olduğunu ifade eden Valls, ülkenin Avro bölgesinden çıkışına izin vermenin bir zayıflık göstergesi olacağını belirtti.

Yunanistan'ın doğru bir karar verebilmesi için Fransa'nın elinden geleni yapacağına dikkati çeken Valls, "Yunanistan ile anlaşmaya varılması halinde, teklifleri oylamaya sunacağız" dedi.

Yunanistan'da Pazar günü yapılan referandumda, kreditörlerin sunduğu kurtarma paketi yüzde 38,7'e karşı yüzde 61,3 oyla reddedilmişti.

Uluslararası Para Fonu (IMF), geçen hafta yayımladığı raporda, Yunanistan'ın gelecek 3 yılda 50 milyar avroluk finansmana ihtiyacı olacağını ve borçlarının bir kısmının silinmesinin gerekebileceğini açıklamıştı.

Avro Bölgesi liderleri, Yunanistan'a somut bir teklif getirmesi için Perşembe gününe kadar süre vererek, ülkenin durumunu çözmek için 12 Temmuz Pazar günü son kez toplanma kararı almıştı.

 

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.