Ankara'ya yerleşen Suriyeli ailelere yardım

Ankara'ya yerleşen Suriyeli ailelere yardım

Deniz Feneri Derneği'nin tüm şube ve temsilcilikleri ülkemize sığınan Suriyeli ailelere yardım etmeye devam ediyor.

İktidarın kanlı zulmünden kaçarak ülkemize sığınan Suriye halkının yardım çağrısına kayıtsız kalmayan Deniz Feneri, Suriyeli ailelere yaşayabilmek için gerekli olan en temel ihtiyaçlar noktasında yardımlar yapıyor.
Ankara'da yaklaşık 1.000 civarında Suriyeli ailenin yaşadığı tahmin ediliyor. Deniz Feneri, yaptığı sosyal incelemeler sonucunda Ankara'ya gelen 630 Suriyeli sığınmacıyı adreslerinde tespit ederek ihtiyaçlarını belirledi. Ailelerin özellikle ihtiyaç duyduğu buzdolabı, kanepe, halı, battaniye, yorgan, ocak, mutfak eşyası vb. yardım malzemeleri ile ilgili bir çalışma yapıldı.
Deniz Feneri Derneği Ankara Koordinatörü Hamit Kunt, “Deniz Feneri Derneği bugün, Ankara'daki Suriyelilerin çoğunluğunun ikamet etmek için tercih ettiği Altındağ Önder Mahallesindeki 630 ailenin yaşayabilmek için ihtiyacı olan eşyaları adreslerine teslim etti. Kendi ülkesinden sadece canını kurtararak gelen yanlarında hiçbir şey getiremeyen bu insanlara akla gelebilecek her şey lazım. Çay kaşığının bile, toz bezinin bile olmadığı bu evlerde büyüyen çocuklar var. Onlar hepimizin çocukları. Biz kolları kanatları geniş bir neslin evlatlarıyız, bugün komşu ülkemizde yaşananlar karşısında elimizden geleni yapıyoruz. Ülkemizdeki ve Suriye'deki savaş mağdurlarına toplam yardımlarımız 32 milyon TL. yi aşmış durumda. Bugünkü çalışmamız yarın ve sonraki günlerde de devam edecek” dedi.

Deniz Feneri Derneği bugüne kadar Ankara'da yaşayan Suriyeli 374 aileye gıda, 256 aileye 1.292 parça eşya, 844 ferde de giysi yardımında bulundu.

Suriyeli aileler ile ilgili sosyal inceleme çalışmaları devam ediyor. Tespitler sonrasında yapılan sosyal inceleme sonucunda tespit edilen ailelerin ihtiyaçları karşılanmaya devam edecek.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.