Ankara'nın suyu temiz

Ankara'nın suyu temiz

Başkentin şebeke suyunda halk sağlığını tehdit edecek ya da salgına yol açabilecek bir durumun olmadığı bildirildi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de içme-kullanma sularının kalitesinin "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından düzenli olarak takip edildiği hatırlatıldı.
 
İçme kullanma suyu şebekesini temsil edecek şekilde belirlenen izleme noktalarından Halk Sağlığı Müdürlüklerince alınan numunelerin halk sağlığı laboratuvarlarında analiz edildiği bildirildi.
 
Ankara'nın içme ve kullanma suyunun bin 91 numune alma noktasından takip edildiği, Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara'da da yaz aylarının kurak geçmesi nedeniyle su kaynaklarında düşüş yaşandığına işaret edildi.
 
Bu nedenle önlemlerin artırılıp takiplerin sıklaştırıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Bu yıl temmuz ve ağustos aylarında şebeke suyundan 478 su numunesi alınmış olup uygunsuzluk tespit edilmemiştir. İlgili birimlerle yapılan çalışmalarda, görülen mide-bağırsak rahatsızlıklarından şehir şebekesi suyunun sorumlu tutulamayacağı değerlendirilmiş, bina içi su sistemlerinin de kontrol edilmesi üzerinde durulmuştur.
 
Yapılan izleme sonuçlarına göre mikrobiyolojik uygunsuzlukların münferit olduğu, hastaların ikamet ettiği bölgelerde uygunsuzluk saptanmadığı veya halk sağlığını tehdit edecek ya da salgına yol açabilecek durumun da olmadığı gözlenmiştir." 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.