Ankara'da yeni stad heyecanı

Ankara'da yeni stad heyecanı

Ankara'nın futbolda yeni yüzü olacak Eryaman Stadı, gelecek sezondan itibaren futbolseverlerin hizmetine sunulacak. 22 bin kişilik stadyumda Gençlerbirliği, Osmanlıspor ve MKE Ankaragücü'nün oynaması planlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin arsa karşılığında özel bir inşaat firmasına yaptırdığı stadyumdan başkentin 3 ekibi Gençlerbirliği, Osmanlıspor ve MKE Ankaragücü'nün yararlanması planlanıyor. 22 bin seyirciye ev sahipliği yapacak stadyumda hibrit çim kullanılacak. 62 bin 255 metrekarelik alana kurulacak statta zemin alttan ısıtmalı olacak.

Dört kattan oluşacak stadyumda 734 araçlık otopark, 51 loca ve 48 kişi kapasiteli basın tribünü de yer alacak.

Başkent ekipleri aynı stadı kullanacak

Ankara Büyükşehir Belediyesinden mimar Selim Özyalçın, yeni sezonda Eryaman Stadı'nın 3 başkent ekibine ev sahipliği yapacağını ifade etti. Stadyumun Almanya'daki Allianz Arena'nın ufak bir benzeri olduğunu dile getiren Özyalçın şöyle konuştu,

"Ankara 19 Mayıs Stadı yıkıldıktan sonra tüm yükü burası çekecek. Ankara takımlarına hizmet verecek. Ankaragücü, Osmanlıspor ve Gençlerbirliği var."
Henüz koltukların renklerinin netleşmediğini aktaran Özyalçın, "Buna, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız karar verecek. Şu anda seçim aşamasında. Sarı-lacivert, kırmızı-siyah veya Türkiye bayrağının renkleri kırmızı-beyaz da düşünülebilir." değerlendirmesini yaptı.
Stadyumda Vodafone Park'ta olduğu gibi hibrit çim kullanılacağını anlatan Özyalçın, şunları kaydetti:

"Dünyada da tercih edilen çimlerden biri. Daha dayanıklı ve bozulma imkanı bulunmuyor. Çimin serilmesi planımıza göre mayıs ayı başında olacak. Bunun makineleri yurt dışından geliyor. Çatı bittikten sonra sahaya başlayacağız. Çatımızı da 1-1,5 ay içinde bitirebiliriz. Ankara'yı simgeleyen bir unsurumuz yok. Kabuk sistem tamamen. Allianz Arena'nın biraz daha küçüğü. Küçük ve şirin bir stat olacak. Seyir imkanı çok iyi. Tribünler sahaya hakim. Ulaşım imkanı çok iyi. Tam metronun yanında. Metroya 10 metre civarında. Zaten metro çıkışından stada bağlantıda da olacak."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.