Ankara'da kardeşlik yürüyüşü

Ankara'da kardeşlik yürüyüşü

Ankara'da 230 STK "Teröre hayır, kardeşliğe evet" yürüyüşü düzenledi. 7'den 77'ye yüzbinlerce kişi 1.5 km'lik Türk bayrağının altında terörü lanetleyip "Kardeşliğe evet" sloganları attı

Ankara'da 14 işçi ve işveren örgütünün çağrısıyla "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü düzenlendi. Terör örgütü PKK'ya karşı sivil bir inisiyatifle gerçekleşen yürüyüşe hiçbir parti davet edilmedi. Hiçbir dernek logosunun da istenmediği yürüyüşe kamu yöneticileri de çağırılmadı. Sivil inisiyatif alma talebiyle çoğunluğunu memurların, işçilerin ve öğrencilerin oluşturduğu yüz binlerce vatandaş, öğle saatlerinden itibaren ellerindeki Türk bayrakları ile Sıhhiye Meydanı'na geldi. Yürüyüşün gerçekleştiği güzergah hınca hınç dolarken, yürüyüş yolu üzerindeki binalarda bulunan vatandaşlar da pencerelere çıkarak ellerindeki bayraklarla yürüyüşe destek verdi. Ankara Adliyesi önüne tırla getirilen uzunluğu bin 500, genişliği 7 metre olan dev Türk Bayrağı, yürüyüşün başlamasının ardından vatandaşlarca elden ele taşındı.

Sabah'ın haberine göre vatandaşlar, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı şartlarında bile demokrasiyi işletme, devletin bütün kurumlarıyla çalıştırılması ve halk iradesinin her türlü iradenin üstünde olduğunun ifadesi olan Ulus'taki Birinci Meclis'te biten yürüş boyunca "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" ve "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları attı. Yürüyüşte sıcağın da etkisiyle rahatsızlananlar da oldu. Alana yakın noktalarda bekleyen ambulanslar bayılan vatandaşlara ilk müdahaleyi yaptı. Her hangi olumsuzluğa karşı alanda itfaiye de hazır bekledi. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.