Ankara tarımına dolu zararı

Ankara tarımına dolu zararı

Ankara’nın birçok ilçesinde perşembe günü başlayan ve üç gün süreyle etkili olan ceviz büyüklüğünü bulan dolu yağışı, tarlalardaki ürünlere büyük zarar verdi.

Dolu hasarını yerinde inceleyen Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ayaş ve Beypazarı ilçelerinde dolu yağışından zarar gören köylerde incelemelerde bulunan Temel; özellikle marul, ayçiçeği, hububat, taze soğan, ıspanak, kabak ve domates ekili alanlarda büyük zararlar olduğunu söyledi.

Köylerde zarar tespit çalışmalarının başladığını ifade eden Temel, özellikle sebze ekili bazı tarlalarda zararın yüzde 80’lere ulaştığını, hububatta ise zararın daha az olduğu bilgisini verdi. İnceleme esnasında kendileri de dolu yağışına yakalanan İl Müdürü Temel ve beraberindeki heyet, Ankara’nın çeşitli ilçelerinin dolu yağışından zarar gördüğünü, etkilenen binlerce dekar arazi olduğunu vurguladı.

Dolu yağışından zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenebileceğinin altını çizen Temel, tarım sigortasının öneminin bu afetle bir kez daha anlaşıldığını kaydederek, “Çiftçilerimize geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum. Ne yazık ki böyle bir afet yaşadık. Afetlerden de ders çıkarmamız gerekir. Çiftçilerimizin, ürünlerini sigortalatmaya daha çok önem vermelerini istiyoruz. Sigorta yaptıran çiftçilerimizin prim bedellerinin yarısı Bakanlığımızca karşılanıyor. Sigorta, çiftçimizin ürün garantisidir.” dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.