Ankara Gazze'ye ilaç olacak

Ankara Gazze'ye ilaç olacak

Günlerdir İsrail saldırıları altında ağır kayıplar veren, günlük hayatın dahi zorlaştığı Gazze'ye, Türkiye'den 17 ton ilaç yardımı götürülecek.

Günlerdir Gazze'ye yönelik saldırılar sürerken, her saat ağırlaşan bilanço karşında sessiz kalan İslam dünyasının bu tavrına karşılık Türkiye Gazze'ye 17 ton ilaç göndermek üzere harekete geçti. Mavi Marmara olayından buyana ilişkilerin askıya alındığı İsrailli yetkililerle bugün temasa geçen Ankara, Gazze'deki yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Ankara'dan İlaç yüklü bir uçağın uçuş ve ilaçların Gazze'ye geçirilmesi için mutabakat sağladı. 
 
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ile telefonla görüştü. Bu görüşmede Gazze'ye yönelik insani yardım konusu ele alındı. Gazze'den ilaç yardımı konusunda yapılan yardım çağrısı çerçevesinde Türkiye içinde 17 ton ilaç bulunan bir uçağı hazır etti. Ankara, Gazze'de yaşanan dramın yaralarının uzun yıllar silinmesi güç izler bıraktığına dikkat çekerek, Gazze'ye psikolojik danışmaları içinde çalışma başlatacağı öğrenildi.
 
Sinirlioğlu, mevkidaşı ile yaptığı görüşmede Ben Gurion havalananı'na uçağın iniş izni için olumlu yanıt aldı. Hamas'ın da 24 saatlik ateşkes çağrısına olumlu yaklaşması halinde İsrail'le Türkiye arasında hava köprüsü kurulacak. Uçaktaki 17 ton ilaç İsrail'de Ben Gurion Havalanı'ndan AFAD'ın koordinasyonu çerçevesinde karayolu ile Gazze'ye ulaştırılacak
 
Yeni şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.