Ankara Dini Yayınlar Fuarı açıldı

Ankara Dini Yayınlar Fuarı açıldı

Kocatepe Camisi avlusunda düzenlenen 28. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı törenle açıldı.

Halk arasında Dini Yayınlar Fuarı olarak tanımlanan fuarın açılışı büyük ilgi gördü

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türk toplumunun kardeşlik ve huzur ortamını asırlarca yaşadığını ama her ne olduysa bunların zedelenmeye başladığını belirterek, ''Bizim bu kardeşlik ortamını tekrar geliştirme yönünde çok çabalamamız gerekiyor. Kapıları kapamadan birbirimizi iyi anlayarak, dinleyerek, birbirimize katkı vererek, varsa yanlışları düzelterek ama hep birlikte daha güçlü toplum olmak, daha güçlü ülke olmak için birbirimize destek vermemiz gerekiyor'' dedi.

Bakan Atalay, Kocatepe Camisi avlusunda düzenlenen 28. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışına katıldı. Atalay, burada yaptığı konuşmada, 28 yıldır düzenlenen fuarın ramazan ayına farklı bir hava ve zenginlik kattığını söyledi. Fuarı her sene ziyaret ettiğini belirten Atalay, bu sene yapılan değişikliklerle fuarın daha organize ve estetik hale geldiğini ifade etti.

-FUAR, 15 EYLÜLE KADAR AÇIK KALACAK-

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme ise 28 yıldır bir gelenek haline gelen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın, cami avlularını kültürel faaliyet alanına dönüştürdüğünü söyledi. Akçeşme, 15 Eylüle kadar açık kalacak fuarın 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini bildirdi.

Kocatepe Camisi'nin avlusundaki fuarda, 65 stantta 85 yayınevinin okuyucuyla buluşacağını belirten Akçeşme, İstanbul Sultanahmet Camisi avlusundaki fuarın ise 125 stantta 150 yayınevine ev sahipliği yapacağını kaydetti.
Haber 7