Ankara Büyükşehir'den 210 Engelliye Ekmek Kapısı

Ankara Büyükşehir'den 210 Engelliye Ekmek Kapısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği engellilere simit camekanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Halk Ekmek Fabrikası tarafından Kocatepe Kültür Merkezi’nde noter huzurunda gerçekleştirilen kura ile 210 kişiye dağıtılan simit camekanları için bu yıl bin 8 engelli vatandaş başvuruda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ve Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar’ın da katıldığı törene, engelli vatandaşların yanı sıra engelli yakınları da büyük ilgi gösterdi. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan törende çekiliş öncesi konuşan Genel Müdür İlkbahar, simit camekanı sahibi olacak engellilere uyarılarda bulundu. Konuşmalar, işaret dili ile de anlatıldı.
 
Simit camekanı yer tahsisi usulleri ile ilgili bilgilendirmede bulunan ve bazı tespitlerini aktaran İlkbahar, “Engelli kardeşlerimiz kendi ayakları üzerinde dursun, kimseye muhtaç olmasın, kendi geliri ile yaşasın diye simit camekanları tahsis ediyoruz. Engelliler buraları kendileri çalıştırsın, fırıncılara satmasın, başkalarına kiralamasın, devretmesin. Eğer bu durumları tespit edersek, bu hakları ellerinden alırız. Yedekteki arkadaşlara veririz. Eğer engelli kardeşimizin sağlık durumu elverişli değil ise anne, baba ve kardeşleri evli ise çocuklarına devredebilirler. Ayrıca bizim cam mekanlarımızı taklit edip, kaçak yollardan simit satanları zabıtaya haber verin. Zabıta bunlara el koyma hakkına sahip.”
 
Halk Ekmek Fabrikası’nın kaliteli bir marka haline geldiğinin altını çizen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ise, “Simit camekanlarının engelli vatandaşlara destek olmak için verilmesi çok güzel bir sosyal sorumluluk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek Halk Ekmeği bu günlere getirdi. Engelli kardeşlerim hepinize helal rızıklar ve bol kazançlar diliyorum” dedi.
 
Kura sonrası kendisine Sıhhiye’de bir camekan çıkan 8 yaşındaki engelli Ali Baran Ünal’ın babası Savaş Ünal, çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Bizim için çok önemli bir ekmek kapısı olacak” dedi.
 
Bir başka talihli İcali Ertaş da, yüzde yüz görme engelli çocuğu adına başvurduğunu belirterek, “Bizi düşünenlerden Allah razı olsun. Çok mutluyum. Oğlum gelemedi. Şimdi arayıp müjde vereceğim. Bizim için ekmek kapısı” diye konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.