Anız yakanlar yargılanmalı

Anız yakanlar yargılanmalı

Anız yakmanın suç kapsamına girdiğini belirten Hukukçu Muhammed Said Güneş, anız yakmanın idari kabahat olarak düzenlenmesinden dolayı TCK kapsamında yargılanması gerektiğini vurguladı

Şanlıurfa'da anız yakmanın yasak olduğu ve bu yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı söylenmesine rağmen yakılan anızlar, telafisi mümkün olmayan tahribatlara yol açıyor.

İkinci ürün ekimi için yakılan anız; çevreye, toprağa ve canlılara zarar verirken telafisi mümkün olmayan zararlara da neden oluyor.

Hukukçu Muhammed Said Güneş, ormanları yakmak, yok etmek veya daraltmak amacıyla işlenen suçların genel veya özel af kapsamına alınmayacağının kanunda düzenlendiğine dikkat çekti.

Hafif diye tabir edilebilecek hataların bile Orman Koruma Kanununda 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası uygulandığını söyleyen Güneş, izin verilen yerlerde ateşin yakılıp söndürülmemesinin de suç olduğunu belirtti.

Güneş, valiliklerden izin alınmadığı müddetçe anız yakmanın kabahat olarak düzenlendiğini ve idari para cezası olarak yaptırıma tabi tutulduğunu ifade etti.

ilkha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum