Android'de Kötü Amaçlı Yazılım Bulundu!

Android'de Kötü Amaçlı Yazılım Bulundu!

Google Play'de yer alan bir uygulama, Android telefonları ele geçiriyor ve izin almadan mesaj göndermeye başlıyor. Telefon faturanızın kabarık gelmemesi için haberimize göz atın.

Android platformu Google’ın denetimsizliği yüzünden güvensiz bir işletim sistemi olarak akıllarda yer edindi. Sistemin güvenlik açıklarını güncellemeler ile kapatan Google, bir de uygulama mağazası Google Play Store’u düzgün bir şekilde denetleyebilse, Android’in güvenlik sorunu olmayacaktı. Google, yine bu konuda işi eline yüzüne bulaştırdı ve yeni bir kötü amaçlı yazılımın Android ile anılmasına yol açtı.

Zararsız Gibi Görünüyor!

Google Play Store’da bulunan Nintendo Emülatör uygulaması oyunları oynatmak için kullanıcılardan PayPal hesapları ile 0.29 veya 0.49 dolar ödeme yapmasını talep ediyor. Buraya kadar her şey normal görünse de dananın kuyruğu burada kopuyor. Ödeme işlemini gerçekleştiren kullanıcıların cihazlarına otomatik olarak kötü amaçlı yazılım indiriliyor.

İzinsiz SMS Gönderiyor!

Bu kötü amaçlı yazılım devreye girdiğinde Android telefon sahibinin izni olmadan SMS göndermeye başlıyor. Tahmin edeceğiniz gibi gönderilen bu SMS’ler telefon faturanıza yansıyor. İşin en ilginç tarafı ise Android Anti-Virüs yazılımlarının bu kötü amaçlı yazılımı bulamaması. Şimdilik size tavsiyemiz, Google Play Store dışında yer alan modifiyeli APK dosyalarını yüklememeniz ve uygulama içi satın alma seçeneği sunan uygulamalarda Google Wallet'ın dışında PayPal gibi ödeme yöntemlerini kullanmamanız yönünde olacak.

android-virus.png

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum