Android'de bir güvenlik açığı daha

Android'de bir güvenlik açığı daha

Android platformu geçtiğimiz ay Stagefright güvenlik açığı ile çalkalanmıştı.

1 milyarın üzerindeki Android telefonu etkileyen bu açık için üreticiler kolları sıvamış ve güncellemeler ile Stagefright açığını kapatmayı başarmıştı.

Stagefright güvenlik açığı hackerların MMS mesaj üzerinden Android cihazlardaki tüm bilgilere ulaşmasını sağlıyordu. 1 milyarın üzerindeki Android telefonu etkileyen bu açık tam kapatıldı derken yeniden ortaya çıktı.

Stagefright’in ilk sürümü genelde MMS üzerinden bulaşıyordu. Ancak Stagefright 2.0 güvenlik açığı, Web sitelerine yerleştirilmiş zararsız görünen URL adreslerinden, şifresiz Wi-Fi ağlarından ve 3. Parti medya ve sosyal ağ uygulamalarından Android telefonunuza bulaşabiliyor. Stagefright 2.0 temelinde yine Stagefright’ın yapıtaşlarını taşıyor. Stagefright 2.0 sayesinde hackerlar Android cihazlardaki tüm bilgilere erişim sağlayabiliyor. Android 1.0 sürümünden Android 5.1.1 Lollipop sürümüne kadar bulunan Stagefright 2.0 güvenlik açığının, 1.4 milyarın üzerinde Android cihazları etkileyeceği söyleniyor.

Stagefright 2.0 güvenlik açığından korunmak için Google Play Store harici hiçbir yerden APK. dosyası yüklemeyin. APK. dosyaları kolayca modifiye edilerek hackerların Stagefright 2.0 açığından faydalanmasına neden olur. Güvenli olmayan linklere tarayıcınızdan tıklamayın. Web tarayıcınızın çerezlerini sık sık silin.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.