Android Pay 5 ülkede daha kullanıma giriyor

Android Pay 5 ülkede daha kullanıma giriyor

Google’ın dijital ödeme yöntemi Android Pay, kullanımda olduğu ülke sayısını arttırıyor. Peki bu servis Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Gelişen teknoloji, ödeme yöntemlerini de etkilemiş durumda. Zira bir zamanlar kredi kartları nasıl yavaş yavaş naktin yerini aldıysa, şimdilerde ise dijital ödeme yöntemleri kredi kartlarının yerini alıyor. Özellikle Apple Pay, Android Pay, Samsung Pay gibi hizmetlerin hızla yaygınlaşması, ödeme yöntemlerinde yeni bir devrin başlangıcına da öncülük ediyor.

Açıkçası bu tarz ödeme yöntemlerinin ülkemizde henüz tam anlamıyla yaygınlaşmadığını söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız. Fakat 2018 ile birlikte bu alandaki pek çok ismin ülkemizde de faaliyet göstermeye başlayacağını belirtelim. Yani öyle ya da böyle ilerleyen yıllarda bu tarz ödeme yöntemleri Türkiye’de de yaygınlaşacaktır.

Zira mobil ödeme hizmeti veren teknoloji devleri de hizmet alanlarını geliştirmek için kolları sıvamış durumda. Mobil ödeme sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Google, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada Android Pay sistemine 5 ülkenin daha dahil olacağını belirtti.

Şirketin önemli isimlerinden biri olan Pali Bhat tarafından yapılan açıklamada Android Pay’in Brezilya, Rusya, Kanada, İspanya ve Tayvan’da kullanıma sunulacağı belirtildi. Bu ülkelerle birlikte Android Pay’in kullanıldığı ülke sayısı 15’e çıkmış olacak.

Google’ın mobil ödeme sistemini önümüzdeki yıl Türkiye’ye de getirmesi bekleniyor. Zira Samsung, kendi ödeme sistemini 2017 sonunda ülkemizde hizmete sunacak. Samsung Pay’e olan ilgi diğer firmaların da Türkiye pazarına girmeleri konusunda belirleyici bir rol üstlenecektir.

CNN Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.