Android 6 Marshmallow: Kime, ne zaman gelecek?

Android 6 Marshmallow: Kime, ne zaman gelecek?

Android 6 Marshmallow güncellemesi hangi telefonlara geldi, sırada hangileri var?

Google'ın en son kararlı Android sürümü Android Marshmallow, şanslı kullanıcılara ulaşmaya başladı. Android 6.0 olarak da bilinen Marshmallow'da pil ömrü geliştirmeleri, parmak izi tarayıcısı desteği, ayrıntılı ses denetimleri, USB-C desteği ve yeni Google Now işlevleri var.

Tüm bu yenilikler, Android Marshmallow'u heyecan verici bir güncelleme haline getiriyor. Peki telefonunuza Android Marshmallow güncellemesi gelecek mi? Android'de güncelleme işi Apple'daki gibi ilerlemiyor; güncellemenin yayınlanması onu alacağınızı garantilemiyor. Aslına bakarsanız güncellemeyi almama olasılığınız daha yüksek. Güncellemenin size ulaşması, üreticinizin keyfine, bazı durumlarda servis sağlayıcınıza bağlı.

Sorunun cevabı, telefonunuzun ne kadar yeni ve ne kadar üst seviye olduğuyla da ilişkili ve çoğu firma, alt ve orta seviye telefonlarını güncelleme işini erteleyebiliyor (veya bu cihazları hiç güncellemeyebiliyor). Aşağıda Android 6.0 Marshmallow güncellemesini almaya başlayan, alacağı bilinen telefonları ve güncelleme tarihlerini sıraladık.


Google ve Nexus

 

Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9, Nexus Player, Pixel C ve tüm Android One cihazları, Google tarafından Android Marshmallow'a güncellenmiş bulunuyor. Nexus 5X ve Nexus 6P ise Android 6 yüklü olarak geliyorlar.


Samsung

Samsung, Android Lollipop'u hızla dağıtarak iyi bir iş çıkarmış olsa da, bu hızı Android Marshmallow'da devam ettiremedi. Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S5 ve Galaxy Note 4 güncellemeyi alma aşamasındayken Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge, Android Marshmallow yüklü olarak geliyorlar. Güncellemeyi alan son Samsung telefonu ise Galaxy Note 5.

Marsmallow'a güncellenmesi beklenen bir sonraki telefon, muhtemelen Galaxy S6 Edge+ olacak. Galaxy S4, Samsung Galaxy Alpha ve Galaxy Note 3'ün güncellemeyi alıp almayacağı hala belli değil.

Tabletlere baktığımızda Galaxy Tab S2, Galaxy Tab S ve Galaxy Note Pro 12.2'nin Marshmallow'a güncellenmesi bekleniyor, ancak henüz resmi bir açıklama yok.


HTC

HTC, One M9 ve One M8'i güncellemeye başlamış bulunuyor. Firma, One A9, Desire Eye ve One E9'un Marshmallow'a güncelleneceğini doğrulamıştı; ancak güncellemenin ne zaman geleceği henüz açıklanmadı.

HTC, Eylül 2015'te HTC One M9+, HTC One E9, HTC One ME, HTC One E8, HTC One M8 EYE, HTC Butterfly 3, HTC Desire 826, HTC Desire 820 ve HTC Desire 816'yı da güncelleyeceğini söylemişti. Geçen süre zarfında Tayvan'lı firmadan bu cihazların güncellemesine ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.


Sony

Sony, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z3+, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z2 Tablet ve Xperia Z2'yi Android 6.0 Marshmallow'a güncelleyerek çok iyi bir performans sergiledi. Firma, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia M5, Xperia C5 Ultra, Xperia M4 Aqua ve Xperia C4'ü güncellemek üzere çalıştığını da doğruladı.

Bununla birlikte Xperia Z1 ve Xperia Z1 Compact'ın güncellemeyi almayacağı biliniyor.


LG

LG'den Marshmallow güncellemesi konusunda resmi bir duyuru yapılmış olmasa da LG G4, güncellemeyi almaya başlamış durumda. LG G5 ise zaten Android 6.0 ile geliyor. Android 6 Marshmallow güncellemesini alabilecek diğer telefonlar arasında LG G3, LG G Flex 2 ve LG G4c var (resmi bir bilgi henüz yok).


Motorola

Moto X Style, Moto X Play, Moto X Force, Moto G 2015, Moto G 2014, Moto E (2nd gen), Moto X 2014 ve Moto X Pure Edition (2015), Motorola tarafından Marsmallow'a güncellenme sürecindeler.

Android 6.0, Moto X Pure Edition'ın 2014 sürümüne, 2014 model Moto G ve Moto G 4G LTE, Moto MAXX, Moto Turbo, Droid Turbo ve Nexus 6'ya da gelecek.


Huawei

Firma, Huawei P8, Huawei P8 Max, Mate S, Ascend Mate 7, P8 Youth Edition, G7, G7 Plus, X2, 4X ve Play 4C'nin Çin'de yakın bir gelecekte Android 6.0 güncellemesi alacaklarını duyurmuştu. Telefonların Çin dışında güncellenip güncellenmeyeceği ise bilinmiyor. Firma, güncellemenin ne zaman geleceğini de tam olarak paylaşmıyor.


OnePlus

OnePlus One şu an Cyanogen OS 13 yoluyla Android 6'ya güncellenirken OnePlus 2, Android Marshmallow'un beta sürümünü alıyor. Final sürümün ise yakında gelmesi bekleniyor. OnePlus X'in de Android 6.0'a güncellenmesi bekleniyor, ancak bunun ne zaman olacağı bilinmiyor.


BlackBerry

Kanada merkezli firmanın ilk Android'li telefonu BlackBerry Priv, Android Marshmallow güncellemesini alacak ancak ortada henüz bir tarih yok. BlackBerry, TechRadar'da yaptığı bir açıklamada "güncellemeyi hızla sunmak için sıkı çalıştıklarını" söylemiş bulunuyor.


Asus

Telefonlarını çok hızlı güncelleyen firmalar arasında bulunmayan Asus, PadFone S, ZenFone 2, ZenFone 2 Deluxe, ZenFone 2 Deluxe Special Edition, ZenFone 2 Laser, ZenFone Selfie, ZenFone Max ve ZenFone Zoom'u güncelleyeceğini TechRadar'a yaptığı bir açıklamada doğruladı. Güncellemenin 2016'nın ikinci çeyreğinde, yani Nisan ile Haziran sonu arasındaki dönemde gelmesi bekleniyor.
Honor

Honor 7 Android Marshmallow güncellemesini almaya başladı bile. Firmanın yayınladığı bir reklamda ise sıradaki telefonun Honor 5X olacağı ortaya çıktı. Honor 6, Honor 6 Plus ve Honor 4X'in Nisan'da güncellenmesi bekleniyor; ancak bu bilgi şimdilik kesin değil.


ZTE

ZTE genellikle güncelleme zahmetine katlanmayan bir firma, bu yüzden bir ZTE sahibiyseniz Marshmallow için fazla ümitlenmeyin. Android 6.0'a güncellenecek tek telefonun ZTE Axon Pro olacağı söyleniyor ve hepsi bundan ibaret.


Nvidia

Nvidia Shield Tablet ATV, Android 6 Marshmallow güncellemesini almaya başlamış durumda. Shield Tablet K1 ve ilk Shield tabletin ne zaman güncelleneceği ise belirsizliğini koruyor.

 

CHİP

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.