'Anayasa ve başkanlık sistemi çalışmalarımızı tamamladık'

'Anayasa ve başkanlık sistemi çalışmalarımızı tamamladık'

Başbakan Yıldırım, "Hem yeni anayasa ve hem başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin NG Otel'de düzenlenen 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yapıyor.

Başbakan Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), AK Parti döneminde doğmamıştır, FETÖ, AK Parti döneminde palazlanmamıştır. Bu terör örgütünün sanki AK Parti döneminde kurulmuş, güçlenmiş gibi gösterme gayreti içinde olanlar var. Bunlar kendi kusurlarını, yanlışlarını örtmenin telaşı içindeler. Bu kanlı örgütün geçmişi ta 1960 yılların sonlarına kadar gider." dedi.

Yıldırım, "Bu örgüt (FETÖ) TSK'ya zehirli bir yılan gibi sızarken susanların, bakıyorum dilleri çözülmüş, bülbül gibi konuşuyorlar. Bu örgüt, emniyet teşkilatına, yargıya sızarken susanların akılları belli ki şimdi başlarına gelmiş." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir milletvekilimiz ve bakanımızda ByLock yok"

Başbakan Yıldırım, "Hiçbir milletvekilimiz, bakanımız ne ByLock'ta var, ne terörün içinde var, ne FETÖ'nün içinde var." şeklinde konuştu.

"CHP eğer sorgulayacaksa önce kendisinin bu örgütle ilişkisini sorgulasın." ifadelerini kullanan Yıldırım, "Millet ana muhalefette genel başkanlık değişiminin nasıl kumpaslarla gerçekleştiğini henüz unutmadı. HDP ile örgüt arasında dönen pazarlıkların ne olduğunu çok iyi biliyoruz." dedi.

"Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür"

Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eski bir Genelkurmay başkanı çıkıp diyor ki 'Biz 2004'te uyardık.' Ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, 'Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.' Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu. Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralıktır."

Yıldırım, "Şundan emin olun, sürecin sonunda tek bir mağdur bile kalmayacak, sürecin sonunda ininde saklanan bir tane bile FETÖ mensubu olmayacak." dedi.

"Anayasa ve başkanlık sistemi çalışmalarımızı tamamladık"

"Sistemdeki tıkanıkları tek tek açarak, demokrasimizi her türlü kötü emellere karşı gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz." ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, "Hem yeni anayasa ve hem başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Bundan sonra yapacağımız iş, teklifimizi en kısa sürede Meclis'e getirmek, yüce Meclis'in iradesine teslim etmektir." şeklinde konuştu.

"Bizi çırak çıkarmaya çalışanlar Fırat Kalkanı'na Başika'ya baksınlar"

Başbakan Yıldırım, "Bizi, Suriye'de, Irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar Fırat Kalkanı'na baksınlar. Bizi Irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar Başika'ya baksınlar, oradaki ay yıldızlı bayrağa baksınlar." diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Mesele, memleket meselesi olursa, kimin ne dediğinin bizim için önemi yoktur. Bu mücadele ister içeride, ister dışarıda, menfaatlerimize karşı bir şekilde gelişirse, ülkemizin milletiyle, vatanıyla, bölünmez bütünlüğünü tehdit eden tehlikeler, her türlü terör faaliyeti, ister yurt içinde olsun, ister yurt dışında olsun hiç kimsenin icazetine de iznine de ihtiyacımız olmayacak."

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.