"Anayasa değişikliği'ni gazi meclise getireceğiz"

"Anayasa değişikliği'ni gazi meclise getireceğiz"

Başbakan Yıldırım, vesayet anayasasını değiştireceklerini belirtti. "Hazırlıklarımızda sona geldik. Önümüzdeki günlerde anayasa değişikliği konusunu gazi meclise getireceğiz." dedi

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 113. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.

Vesayet anayasasını değiştireceklerini belirten Yıldırım,  "Hazırlıklarımızda sona gelmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde anayasa değişikliği konusunu gazi meclise getirmiş olacağız." dedi.

Diğer siyasi partilerle ortak bir mutabakat zemini aramayı da sürdüreceklerini kaydeden Yıldırım, "Ondan sonra karar her zaman olduğu gibi aziz milletimizindir." ifadelerini kullandı. 

Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü. 

"Milletin değişim talebine karşı çıkmak maalesef eski tas eski hamam yola devam ediyorlar. Ancak kararı millet verir. ve milletin Türkiye'nin artık vakit kaybetmesine tahammülü yoktur. Bu büyük ülke artık çelişkilerle dolu vesayet anayasasıyla yoluna devam edemez.  İki de bir takınan sistem arızalarıyla ister istemez kriz üreten yönetim yapısının değişmesinin işleyen çare üreten bir sisteme geçilmesini millet istiyor."

Başbakan Yıldırım, milletin 15 Temmuz'da en açık şekilde demokrasiden asla vezgeçilemeyeceğini gösterdiğini ve hedeflerinin demokrasiyi verimli işletecek hükümet sistemini hayata geçirmek olduğunu kaydetti. 

AK Parti teşkilatlarının siyasi literatüre, yüreğini ortaya koyan, yiğit ve çalışkan insanlar olarak geçeceklerini belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Biz, insanımızın büyük potansiyeline daima güvendik. Hamdolsun ki bu yüce gönüllü millet de bu ülke için kurduğumuz hayallere ortak oldu ve bizi daima canıgönülden destekledi. Her zaman, her şartta karamsarlığa, umutsuzluğa zerre kadar prim vermeden, aşkla, heyecanla yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. Çünkü biz bu topraklarda asırlar boyu hüküm süren bir milletin temsilcileriyiz."

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 367 gibi bir "Hukuk garabeti" yaşadıklarını anımsatan Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Milletimiz bu engellerin hepsini elinin tersiyle bir bir kenara iterek kendi sinesinde çıkmış bu tertemiz siyasi harekete daha güçlü bir şekilde her seferinde sahip çıktı, mührü teslim etti. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ülkemiz ağırlıklarından tek tek kurtularak şaha kalktı. Ülkemizin kalkınma hedeflerinden, istikrardan ve güvenden taviz vermedik. Bazılarının hayal dahi edemediği şeyleri bir bir hayata geçirirken ilham aldığımız tek şey milletin bize olan güveniydi. Uluslararası siyaset mühendisleri hep 'yapamazsınız' dediler, güldük geçtik. Vesayet odakları karşımıza dikildi. Doğru bildiğimiz yolda devam ettik. Türkiye üzerinde karanlık hesabı olanlar bizi hiç ama hiç sevmedi. Çünkü AK Parti milletin makus tarihini adım adım değiştiriyor, onların karanlık hesaplarını tek tek bozuyor. Yüce milletimizden aldığımız aziz emanete tek gün bile gölge düşürmedik. AK Parti olarak milletin çelikten iradesini temsil ediyoruz. Bu yiğit millete yakışan yiğit siyaseti yaptık."

"Pakistan'ın teröre karşı şuurlu duruşunu takdir ediyoruz"

Başbakan Yıldırım, konuşmasında dost ve kardeş ülke Pakistan'a teşekkür ederek, Pakistan halkının tarih boyunca daima, dostluğunu, kardeşliğini Türk milletine gösterdiğinin altını çizdi.

Yıldırım, FETÖ terör örgütü ile mücadele de Türkiye'nin yanında yer alan Pakistan Devletinden de daima dostluk ve yakınlık gördüklerini aktardı.

Pakistan hükümetinin ülkede FETÖ'ye ait 23 okulda çalışan 108 öğretmenin aileleri ile birlikte 20 Kasım'a kadar ülkeyi terk etmesini istediğini anımsatan Yıldırım, Pakistan'ın bir terör örgütü karşısındaki bu samimi ve yürekli tutumunun başta batılı ülkeler olmak üzere diğer dost ülkelere de örnek teşkil edeceğini söyledi.

Yıldırım, bugün Türkiye'nin maruz kaldığı terörist saldırıları sadece Türkiye'nin işi olarak görmenin tarihi bir hata olduğunu dile getirerek, "Bütün ülkelerden bu konuda ortak bir tavır dayanışma beklediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Başta Irak ve Suriye zulümlerini sürdüren terör örgütleri olmak üzere terörist güçlere karşı gereken kararlı mücadele gösterilememektedir. Terör örgütlerinin sadece Türkiye'yi tehdit ettiğine inananlar yanılıyorlar. Bu terör örgütleri bölgenin istikrarını, bölgenin huzurunu ekonomik ve sosyal gelişmesini de aynı şekilde tehdit ediyor." diye konuştu.

"Vesayet anayasasını değiştireceğiz"

AK Parti'liler olarak siyaseti ülkeye ve millete canla başla hizmet olarak gördüklerini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Onun içindir ki AK Parti'nin milletimizin hissiyatının ve beklentilerinin tezahürü olan değişim anlayışını devamlı gerekli görüyoruz. Bu nedenle vesayet anayasasını değiştireceğiz." dedi.

Anayasa yapımına ilişkin daha önce kurulan komisyona ve yapılan çalışmalara ilişkin de bilgi veren Yıldırım, anayasa yapımındaki samimiyet ve kararlılıklarının devam ettiğini söyledi. Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hazırlıklarımızda sona gelmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde anayasa değişikliği konusunu Gazi Meclise getirmiş olacağız. Diğer siyasi partilerle ortak bir mutabakat zemini aramayı da sürdüreceğiz. Ondan sonra karar her zaman olduğu gibi aziz milletimizindir. Milletimiz, 3 Kasım 2002'de en gür şekilde söylediği sözün bugün de arkasındadır. Milletimiz o gün 'değişim' diyordu, bugün de yine 'değişim' diyor ancak bugüne kadar Türkiye'ye değişim umudu verememiş olanlar, o günden bugüne ne kendilerini ne söylemlerini değiştirebildiler. Milletimizin değişim taleplerinin yankı bulduğu yegane adres, bugün çok daha güçlenmiş olarak yine bu çatıdır, AK Parti teşkilatıdır. Çünkü geçen 14 yılda bütün Türkiye gördü ki değişim iradesinin tek adresi AK Parti'dir. Bugün milletin değişim talebine karşı çıkanlar, maalesef eski tas eski hamam yola devam ediyorlar."  

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.