Anamur'da 65 hektar kızılçam ormanı yandı

Anamur'da 65 hektar kızılçam ormanı yandı

Mersin'in Anamur İlçesi'nde dün başlayan orman yangını söndürüldü. Anamur Orman işletme Müdürü Hüseyin Meteris, yangında 65 hektar kızılçam ormanının yandığını söyledi.

Hüseyin Meteris, dün öğle saatlerinde Orhana mevkiinde başlayan yangına Orman İşletme Müdürlüğü'nden 250 yangın işçisi, Anamur Belediyesi'nden 100 personel ve yöre halkından 150 kişi olmak üzere 500 kişilik bir ekibin Bozyazı, Gülnar, Mut, Silifke ve Aydıncık ilçelerinden gönderilen 40 arazöz, 2 ekskavatör ve 2 dozerle müdahale edildiğini söyledi. 7 helikopter ile 2 yangın söndürme uçağının da söndürme çalışmalarına havadan destek verdiği ifade belirten Meteris, yangında 65 hektarlık kızılçam ormanının yandığını söyledi.

TAMAMEN SÖNDÜRÜLDÜ

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ise yangının tamamen söndürüldüğünü söyledi. Gece rüzgarın ters yönde esmesinin yangının yayılmasını önlediğini, bunun da ekiplerin söndürme çalışmalarına büyük katkı sağladığını ifade eden Cantürk, "Şu anda soğutma çalışması yapılıyor" dedi.

Yöre sakinlerinden Sultan Yıldız ise, aynı noktada daha önce de elektrik hatlarından kaynaklı yangın çıktığını söyledi. Yangın nedeniyle seraların ve sulama hatlarının zarar gördüğünü belirten Yıldız, çocukların da yangın korkusundan geceleri uyuyamaz hale geldiğini söyledi.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.