Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi Rekora Koşuyor

Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi Rekora Koşuyor

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi, tüm hizmetlerini tekrar gözden geçirerek yeni akademik yıla farklı bir hizmet anlayışıyla başladı.

Yapılan açıklamaya göre; 8 Ekim 2014 tarihinden itibaren gece gündüz hizmet vermeye başlayan Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi, Ekim ayında 81 bin 626, Kasım ayında 187 bin 205 olmak üzere toplamda ise 268 bin 831 ziyaretçi sayısına ulaştı. Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi Danışma Bölümü’nde, uzman kütüphaneciler aracılığıyla Ekim ve Kasım aylarında yönlendirme ve araştırma sorularını yanıtlama hizmetinden bin 244 kişi, kütüphane oryantasyonu ve eğitimi hizmetinden (Anadolu Üniversitesi öğrencileri ve dışarıdan gelen misafirler dahil) toplam 409 kişi yararlanmış olup, özellikle yeni kayıt yaptıran öğrencilerin kütüphaneyi etkin kullanımları sağlandı.
 
Yine Ekim ve Kasım aylarında lisansüstü öğrencilere ve akademik personele sunulan karel (özel çalışma odası) hizmetinden ise toplam 258 kişi yararlandı. Aynı aylar içerisinde ödünç hizmeti rakamlarına bakıldığında görevli personel yardımıyla 46 bin 214, ödünç alma otomatları (self-check machines) kullanılarak 40 bin 357, toplamda 86 bin 571 ödünç işlemi yapıldığı görüldü. Son olarak Anadolu Üniversitesi Yemekhaneler Müdürlüğünden alınan Ekim ve Kasım ayı istatistiklerine göre ise, gece 12.00 - 01.00 saatleri arasında verilen ücretsiz sıcak çorba, kahve ve çay ikramından toplamda 14 bin 402 kişinin faydalandığı saptandı.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.