Amerika’ya yeni bir İslam Merkezi daha Açılıyor

Amerika’ya yeni bir İslam Merkezi daha Açılıyor

Amerika’nın Güney Carolina eyaletinin başkenti olan Columbia’da inşası devam eden İslam merkezinin önümüzdeki yaz açılması bekleniyor. Merkezin içinde İslam dini eğitimi veren okullar ve iletişim merkezi olacak.

Ömer Çiftçi’nin haberi
RİSALEHABER- 
İnşası hali hazırda devam eden, Columbia ve çevresindeki eyaletlerde yaşayan müslümanların heyecan içinde beklediği İslam merkezi Haziran 2016’da açılacak. İnşası tüm hızıyla devam eden İslam Merkezi’nin içinde okul, cami ve iletişim merkezi olacak.

14. 000 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen İslam merkezi’nde sadece okul ve iletişim merkezi değil, hastane, özel odalar gibi tamamıyla Müslümanların hizmetinde olacak yerler de mevcut.

Projenin maliyeti ise 2 milyon dolar.

Projenin başında bulunan Muhammed Eldeib, kctv5. com sitesine verdiği röportajda yapılacak olan projenin Columbia’lı Müslümanlar için çok önem arz ettiğini, çevre eyaletler dahil olmak üzere tüm Amerikalı Müslümanların da bu projeyi heyecanla beklediğini söyledi. Özellikle ülkedeki genç jenerasyonun İslam’ı tanıyıp benimsemelerine çok önem verdiklerini söyleyen Eldeib, projenin genç nesil üzerinde büyük etkisi olacağına inancının tam olduğunu söyledi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.