Amerika'nın tesettür kıyafetleri satan ilk mağazası olacak

Amerika'nın tesettür kıyafetleri satan ilk mağazası olacak

ABD'li ünlü bir giyim firması, ürünlerinde Müslüman kadınlara da yönelmeye karar verdi. Tesettür kıyafetlerinin İslam'a ne kadar uyacağı merakla bekleniyor?

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerikan firması Macy, önümüzdeki haftalarda Müslüman kadınları hedef kitle olarak seçen büyük bir tesettür kataloğu yayınlayacağını söyleyerek, ülkenin ilk tesettür kıyafetleri satan mağazası olacağını ilan etti.

Verona Koleksiyonuna adını veren marka, başörtülere ek olarak tesettür hırkalar, elbiseler, pantolonlar ve üstler de sunacak. Firmanın bu ürünleri 13 ila 85 dolar arasında fiyatlandırılacak ve ilk ürünler haftasonu satışa çıkacak. 

Firma çarşamba günü CNBC'ye verdiği demeçte ürünlerin ünlü bir kıyafet tasarımcısı olan Lisa Vogl tarafından tasarlandığını duyurdu. Vogl ise tasarımlarında Müslümanlara uygun olarak mütevazi ve şık kıyafetler yaptığını söyledi.

Bu girişim ABD genelinde bir ilk olsa da, firmanın bu kararında ünlü spor firması Nike'ın tesettür spor kıyafetleri satma kararından ilham aldığı biliniyor. 

Newsweek'in haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde son yıllarda kıyafet endüstrisi içinde Müslümanların payının bir hayli arttığı görülüyor. Özellikle Müslüman Aktivist Linda Sarsour'un bu konudaki girişimleri ve önderliği, Müslümanlara giyim firmalarının kapılarını araladı. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum