Amerikalı senatör adayının şeriat rüyası, miting bile düzenlediler

Amerikalı senatör adayının şeriat rüyası, miting bile düzenlediler

Amerika Birleşik Devletleri'nin bazı eyaletleri son günlerde ilginç bir tartışmaya sahne oluyor

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Amerika'da Müslümanlar artık hayali şeylerle suçlanmaya başladı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Alabama Eyaleti'nin eski senatör adayının başlattığı ilginç bir tartışma bazı yerlerde eylemlere dönüştü.

Eski Alabama Senatör Adayı Roy Moore'un iddiasına göre, ABD'nin İndiana ve İllinois eyaletlerinde 'Şeriat kanunları' uygulanmaya başladı.

Bölgede yaşayan Müslümanların İslami Ceza Hükümleri uyguladığını söyleyen Moore, ABD'yi Hristiyanlar kurduğu halde, Hristiyan hükümlerine göre yönetilmediklerini söyleyerek ilginç bir kıyas yapmayı da ihmal etmedi.

İki eyalette Müslümanların kendi içinde Şeriat Kanunları ile bir nevi özerk bir yönetim ilan ettiğini söyleyen Moore'un iddialarına Müslümanlar şaşırmış durumda. Kuzey Amerika İslam Cemiyeti başkanı Azhar Azeez bu iddiaların açık bir yalan olduğunu söyledi.

Azeez, bir Müslümanın özel hayatında Kur'an-ı Kerim hükümleri ile yaşayabileceğini, fakat yaşadıkları ülkedeki ceza ve yönetim hükümleri açısında bölge Müslümanlarının ABD yasalarına tabi olduğunu söyledi.

"Eğer sorun Müslümanların yaşam şekli ise, Yahudi, Hristiyan, Budist, Hindu vatandaşlar da kendi hayatlarında isterlerse dinlerinin emrettiği gibi yaşayabiliyorlar" diyen Azeez, Müslüman topluluğun bu saçma suçlamayı daha fazla ciddiye almayacağını belirtti.

Dailymail'in haberine göre saçmalık bununla kalmadı. İndiana'da Moore'un iddialarını ciddiye alan bir grup Şeriat ile yönetime karşı bir miting bile düzenledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.