Amerikalı Müslümanlar da o heykellerin kaldırılmasına destek verdi

Amerikalı Müslümanlar da o heykellerin kaldırılmasına destek verdi

Amerika Birleşik Devletleri'nde Charlottesville kentinde yaşanan ırkçı olayların nedeni ABD iç savaşı sırasında ırkçıların liderlerinden olan Robert E. Lee'nin heykelinin kaldırılması idi

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri tarihine damga vuran iç savaşta Konfedarasyon yanlısı ırkçılar beyaz ırkın üstünlüğünü ve ABD'nin beyazlara ait olduğunu savunuyor. Günümüzde ABD'de hala etkin olduklarını ise Virginia Eyaleti'nin Charlottesville kentinde yaşanan ve ırkçıların gövde gösterisine dönüşen olaylar ispatlamış durumda. Dünya, kentteki gelişmeleri endişe ile izledi.

Olaylar ise iç savaş esnasında ırkçıların ve konfedarasyon yanlılarının simgesi olan Robert E.Lee'nin heykelinin kaldırılmak istenmesi ile başladı. Irkçılar, heykele sahip çıkmak isteyerek şehri adeta ateşe verdi. Bir ırkçı ise, ırkçılık karşıtlarının gösterisine araba ile dalarak adeta katliama teşebbüs etti. 32 yaşında bir adamı öldüren ırkçı saldırgan, 19 kişiyi de yaraladı.

MÜSLÜMANLAR HEYKELLERİN KALDIRILMASINI DESTEKLİYOR

Müslümanlar ise olayları endişe ile izlese de, tarihin ırkçı liderlerinin isimlerinin, anılarının ve heykellerinin kaldırılması uygulamasını destekliyor. ABD'de en büyük azınlık gruplardan birini temsil eden Müslümanlar, özellikle ABD iç savaşı esnasında adları ırkçılık ile özdeşleşmiş isimlerin hatıralarının tüm eyaletlerde ve kentlerde silinmesinin bu ırkçı teröre verilecek en büyük cevap olduğu görüşünde birleşiyor.

Üstelik Müslümanların bu isteği olumlu cevap bulmuş durumda. ABD'nin Florida, Baltimore, Gainsville gibi yerlerinde geçtiğimiz cumartesi bazı ırkçılara ait heykel, sokak isimleri gibi anıların kaldırılması için çalışma başlatıldı.

The Blaze'in haberine göre Amerika İslam İlişkileri Konseyi (CAİR) bu konuda en önemli çalışmaları yürütüyor ve bu adımların son derece olumlu olduğunu düşünüyor. CAIR'den bir yetkili medyaya verdiği demeçte, Müslümanlar, ABD'de ırkçılığın temsillerinin kaldırılmasının, tarihten bugüne açılmış beyaz bir sayfa olacağını düşünüyorlar.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum