Amerikalı kurumun raporu: Trump, İslam karşıtlığını başkanlığından önce de kışkırttı

Amerikalı kurumun raporu: Trump, İslam karşıtlığını başkanlığından önce de kışkırttı

Amerika Birleşik Devletleri'nin ünlü Sivil Toplum Kuruluşları'ndan biri olan Southern Poverty Law Center kuruluşu, Donald Trump ve Müslüman ilişkilerine dair yeni bir rapor yayınladı.

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nde özellikle gelir seviyesi düşük halk kitleleri ve azınlıklar ile ilgili çalışmalar yapan Southern Poverty Law Center, ABD Başkanı Donald Trump ve Müslümanlar arasındaki ilişkiler konusunda yayınladığı rapor ile dikkatleri üzerine çekti.

Southern Poverty Law Center Yasal Yardımcısı Naomi Tsu. "Başkan olarak Müslümanların yasaklanması, Birinci Değişikliğin ihlali olan din temelinde Birleşik Devletler'e seyahat edenlere karşı açıkça ayırımcılıktır. Ayrıca, insanların dinleri, dilleri, ten rengi veya elbiseleri için seçmelerini sağlayan bir taciz ortamını da teşvik eder. Ülkemizin temel ilkelerini bu derece cüretkâr bir biçimde ihlal eden bir politika ayakta duramaz" sözleri ile raporu özetliyor. Rapor sadece Donald Trump'ın Başkanlık politikalarını içermiyor.

SPLC'ye göre, Amerika'da yükselen İslamofobi'nin Trump eli ile başkanlığından önce, kampanya döneminde başlatıldığına işaret ediyor. SPLC'ye göre Trump, kampanyası sırasında bulduğu her fırsatta Ortadoğu insanını öteledi ve küçük gördü. Bu da ABD'de Ortadoğu kökenli vatandaşlara ve Müslümanlara karşı nefretin tohumlarını yeniden alevlendirdi.

SPL Center'dan alınan bilgilere göre, SPLC, Amerikalılar Birliği ve Müslüman Avukatlar ayrıca yasağın Amerikan Müslüman topluluğuna nasıl zarar verdiğine ilişkin yeni bir ortak toplantı yapacaklar. Kurumlar, Trump'ın getirmeye çalıştığı Müslüman yasağına karşı direniş gösterecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.