Amerikalı kızlara başörtüsünü anlattılar

Amerikalı kızlara başörtüsünü anlattılar

Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren Güney Florida Üniversitesi bünyesinde İslami Farkındalık Haftası gerçekleştiriliyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Organizasyonları Amerikan Müslüman Öğrenciler Derneği (MSA) düzenliyor. Güney Florida Üniversitesi'nde düzenlenen İslami Farkındalık Haftasının ilk etkinliği dün yapıldı. Etkinlikler hafta boyunca devam edecek.

İlk etkinlik ise derslere ithafen 'Başörtüsü 101' adı ile yapıldı. Bu etkinlikte Müslüman kız öğrenciler, dini inançlarının gereği olan başörtüsünü gayrimüslim öğrencilere tanıttı. Başörtüsünün ne olduğu, neden takıldığı, nasıl kullanıldığı ve Müslüman kadınlar için önemi öğrenciler ile paylaşıldı.

Üniversitedeki Müslümanların lideri Munazzah Bağdadi, etkinlikler ile ilgili; "Başörtüsü etkinliğimiz, Müslüman kız kardeşlerimiz üzerindeki baskıyı azaltmak ve Müslüman olmayan öğrencilerin ön yargılarını bitirmek amacı ile yapıldı. Hafta boyunca dinimize ait herşeyi paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Etkinlikler sırasıyla dua, İslam kültürü ve Hadislerle ilgili olacak. Son olarak Cuma günü de namaz ile ilgili bilgiler verilecek. Okuldaki Müslüman öğrenciler son etkinliğe çok önem veriyor. Cuma namazına pek çok gayrimüslim öğrencinin de iştirakı bekleniyor.

Bağdadi, “Bu yeni bir şey değil” dedi. “Bu, her sene yapmış olduğumuz bir şey. Bazen bir ay olur. Bazen bir hafta olur. Bazen, yalnızca farkındalık için etkinlikler yaparız" şeklinde konuştu.

Çarşamba günkü ‘İslam Kültürü’ ​​etkinliği, dünyanın çeşitli yerlerindeki İslam toplumundaki kültür çeşitliliğini, dinin çeşitli ülkelerde gıda ve giyecek gibi farklı yönlerini nasıl etkilediğini gösteren çok sayıda stant ile sergilenecek.

Usforacle'ın haberine göre ilk günkü etkinliğie Üniversite öğrencilerinin yüzde 10'u katıldı. İlk gün rakamları düşük olsa da, her sene gün ilerledikçe katılımcı sayısı artıyor. Özellikle Cuma Namazı etkinliği Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisine sahne oluyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum