Amerikalı gençlerin yarısı Trump yerine göktaşını tercih etti

Amerikalı gençlerin yarısı Trump yerine göktaşını tercih etti

ABD'de, 18-35 yaş arasındakilere yönelik bir ankete katılanların yüzde 53'ü, Trump'ın başkanlığını görmektense dünyaya bir göktaşının çarpmasını tercih edeceklerini belirtti.

ABD'de 18-35 yaş arasındakiler ile yapılan bir ankete katılanların yüzde 53'ü, Cumhuriyetçi başkan adayı, iş adamı Donald Trump'ın başkanlığını görmektense dünyaya bir göktaşının çarpmasını tercih edeceklerini söyledi.

ABD'de Massachusetts Lowell Üniversitesi Kamuoyu Merkezi ile Odyssey Millennial firmasının ortak anket çalışmasının sonuçları, Amerikan gençliğinin 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin "ilginç" görüşlerini ortaya koydu.

Ankete katılan 18-35 yaş arası bin 247 kişinin yüzde 53'ü Trump'ı başkan olarak Beyaz Saray'da görmektense dünyaya bir göktaşının çarpıp yaşamı sona erdirmesini tercih edeceklerini belirtti.

Aynı soruda, ankete katılanların yüzde 67'si Trump'ın başkanlığı yerine "başkanın rastgele piyangoyla belirlenmesi", yüzde 66'sı ise "Obama'nın ömür boyu başkanlığa devam etmesi" seçeneklerini tercih etti.

Ankette gençlerin yüzde 23'ünün, Demokratların başkan adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton veya Cumhuriyetçi Trump yerine dünyaya göktaşının çarpmasını tercih edeceğini dile getirmesi ayrıca dikkat çekti.

Genel sorular bölümünde mevcut başkan Barack Obama'nın ömür boyu başkanlığa devam etmesini tercih edeceğini ifade eden kişilerin oranı yüzde 39 olarak çıkarken, yüzde 26 ise yeni başkanın rastgele piyango ile belirlenmesi seçeneğini işaretledi.

Yüzde 66 Clinton, yüzde 22 Trump diyor

Sadece Clinton ile Trump'ın katılacağı bir seçimde kime oy vereceği sorulan gençlerin yüzde 66'sı Clinton'ı tercih ederken, Trump'ı tercih edenlerin oranı yüzde 22'de kaldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.