Amerikalı eski asker: IŞİD, İsrail istihbaratıdır

Amerikalı eski asker: IŞİD, İsrail istihbaratıdır

1989 yılında Körfez Savaşı'nda ABD Deniz Komandosu olan Kenneth O'Keefe, IŞİD militanlarının İsrail'de tedavi gördüğünü anlattı

Eski bir Amerikan Deniz Komandosu ve savaş karşıtı aktivist olan Kenneth O’Keefe, Rusya’nın RT kanalında yaptığı yorumla ezberleri bozdu.

IŞİD'İN AÇILIMI 'İSRAİL GİZLİ İSTİHBARAT SERVİSİ'

Terörle mücadele konusunda şuanda yapılanların dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek olmadığını söyleyen O’Keefe, Ortadoğu’daki mücadeleyi daha iyi anlamak için “Oded Yinon’un ‘1980’lerde İsrail’in Stratejisini’ okumanız gerektiğini savunuyorum.” dedi.
 
İsrail’in temel hedefinin “Büyük İsrail Projesi” doğrultusunda genişlemek olduğunun altını çizen O’Keefe, “komik gelebilir ama ISIS'in (DAEŞ) açılımı Israel Secret Intelligence Service (İsrail Gizli İstihbarat Servisi) olabilir” dedi.

IŞİD NEDEN İSRAİL'E BİR KEZ BİLE SALDIRMADI?

Irak'ın parçalanmasının bir plan olduğunu ve bunun başarılı bir şekilde yerine geitirldiğini belirten O'Keefe, her şeyin İsrail Yahudi Devletine büyük yarar sağladığına dikkat çekti. IŞİD üzerinde Amerika'nın parmak izi olduğunu belirten O'Keefe, "Bana şu sorunun yanıtını verin: IŞİD (DAEŞ) olsun, el Nusra olsun ya da el Kaide bir kez olsun İsrail'e saldırmadı? Bırakın saldırmayı IŞİD militanları İsrail'de tedavi ediliyor" dedi.

AMERİKA-İSRAİL VE İNGİLTERE PLANI

IŞİD'in İslamla bir ilgisinin olmadığını İslam'a savaş açıldığına dikkat çeken O’Keefe, "IŞİD Amerika, İsrail ve İngiltere'nin meydana getirdiği bir canavardır" şeklinde konuştu.

Kenneth O’Keefe kimdir?

Gazze ambargosunu kırmak için hareket eden ve 10 vatandaşımızın şehit edildiği Mavi Marmara gemisinde de bulunan Ken O’Keefe, Mavi Marmara’ya saldırı sırasında iki İsrail komandosunun silahlarını alıp onları etkisiz hale getirdi. O'Keefe, gemi Aşdod Limanı'na yanaştırıldıktan sonra tüm gönüllüler Türkiye’ye sınır dışı edilirken, Gazze’ye gitmekte ısrar ettiğinden İsrail askerleri tarafından dövüldü.
 
ABD VATANDAŞLIĞINI REDDETTİ

Birinci Körfez Savaşı'na donanma komandosu olarak katılan Ken O’Keefe, daha sonra savaş karşıtı bir aktivist olarak eylemlere katıldı. 2003 yılında Irak savaşını önlemek için "canlı kalkan" olan O'Keefe Bağdat'a gitti. Irak Savaşı nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığını reddeden ve ve pasaportunu yırtan O'Keefe, büyükannesinin İrlandalı olması nedeniyle İrlanda vatandaşlığına geçti. O'Keefe Ağustos 2008'de Özgür Gazze Hareketi'nin Gazze ablukasını kırma amacıyla gönderdiği gemilerden birine kaptanlık yaptı ve kendisine Filistinliler tarafından Filistin vatandaşlığı verildi. Hayatını değiştiren etkenlerden biri olan eylem ise Filistinli Fadiwa Dajani ile evlenmesi oldu.
 
İSRAİL ASKERLERİNİN SİLAHINI ELE GEÇİRDİ

Mayıs 2010'da İsrail ordusunun saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisine katıldı. Saldırısı sırasında iki İsrailli deniz komandosunun silahlarını ele geçirdi. Bütün aktivistlerin Türkiye'ye sınır dışı edilmesinin ardından Gazze'ye gitmekte ısrar ettiği için İsrail askerleri tarafından dövüldü. Aynı zamanda Filistin vatandaşı olan O'Keefe, Filistin vatandaşlık kağıtlarını gösterip Gazze’ye gitmekte ısrar edince İsraillilerin kötü muamelesiyle karşılaştı. Çarşamba günü Ben Gurion Havaalanı’na transfer edilen Ken O’Keefe’nin Filistinli olduğunu kabul eden İsrail makamları, belgelerin yanlış olduğunu ileri sürdüler. İsrail polisi ve yetkililer tarafından başından dövülen ve büyük bir olasılıkla kaburga kemikleri kırılan vücudunun çürük içinde olduğu görüldü. Daha sonra İsrail'de can güvenliği kalmadığı için Türk Hava Yolları uçağı ile kanlı elbiseleriyle İstanbul'a geldi. Ken O’Keefe’i İstanbul’da İrlanda Konsolosluğu yetkilileri karşıladı.

Risale Haber-Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum