Amerika'daki dizide Müslüman doktorun başörtüsünü çıkarması tartışılıyor

Amerika'daki dizide Müslüman doktorun başörtüsünü çıkarması tartışılıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde çekilen ve tüm dünyada ilgi ile izlenen Grey's Anatomy adlı dizideki bir sahne sosyal medyada tartışmaların odağına oturdu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Grey's Anatomy adlı dizi dünyada milyonlarca izleyiciye ve hayrana sahip. Dizinin bir özelliği de başörtülü bir Müslüman karaktere sahip olması. Fakat dizinin yayınlanan 13. bölümünde bir sahnede olanlar sosyal medyada tartışmaların odağına oturmuş durumda.

Dizi tarihinin ilk başörtülü karakteri olan Dr. Dahlia Qadri adlı karakteri Sophia Taylor Ali adlı aktör canlandırıyor. Dizinin 13. bölümünde Dr. Qadri adlı Müslüman karakter başörtüsünü aniden çıkarıyor. Sebebi ise bir kanamayı durdurmak.

Dizinin bu sahnesi sosyal medyayı tam anlamıyla ikiye böldü. Başörtülü karakterin başörtüsünü çıkarması farklı tepkilere neden olmuş durumda.

Sosyal medya kullanıcılarının bir bölümü karakterin bir hayat kurtarmak için saçını açmasını gayet doğal karşılarken, bir kısım izleyici bunun bilerek tasarlanmış ve Müslüman kadınları bu yönde teşvik etmek amaçlı bir hareket olduğuna inanıyor.

Müslüman-Amerikalı yönetmen Iman Zawahry, beklenmedik bir tepki ile sahneyi heyecanla izlediğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Zawahry'ê göre bu 'devrimsel' sahne çok önemli, bir Müslüman kadının hayat kurtarması için başını açması ise gayet doğal!

Fakat bazı sosyal medya kullanıcılarına göre hastane ortamında geçen bu sahnede kanama durdurmak için pek çok yöntem bulunurken Müslüman karakterin baş örtüsünü tercih etmesi bilerek yapılmış bir sahne. Onlara göre bu bir dizi ve ortada gerçek bir kanama yok. Yani bütün olanlar senaristlerin insiyatifinde. Haliyle hastane ortamında kanamayı durdurmak için başörtüsünü çıkarmanın oraya kasti olarak konulmuş olmaması mümkün değil.

Step Feed'in haberine göre dizideki bu sahne ABD ve Dünya gündeminde de çok konuşuldu ve tartışıldı. Dizinin yapımcısından veya kanalından herhangi bir açıklama gelmedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.