Amerika’daki Allahu Ekber mescidi dünyaya örnek

Amerika’daki Allahu Ekber mescidi dünyaya örnek

Dünyanın her yerinden camilere karşı yapılan vandalist saldırı haberleri gelirken, New York’da bulunan Allahu Ekber Mescidi güzel bir örnek teşkil ediyor

Tercüme: Ömer Çiftçi-RİSALEHABER

New York’un Wyandanch bölgesinde yapılmış olan Allahu Ekber Mescidi, 20 yıldır dünyaya örnek olacak şekilde bir diyalog ve anlaşma örneği sergiliyor.

Caminin imamı El-Emin Abdüllatif onislam.net’e verdiğin röportajda; ”Biz burada Müslüman olmayan dostlarımız kadar eskiyiz. Onlar da biz de karşılıklı diyalog halindeyiz” dedi. “Biz burada birlikte yaşamayı öğrendik. Müslümanlar olarak zaten bu mescidin çevresinde yaşıyoruz. Günümüz burada geçiyor. Müslüman olmayanlar da bizim ne kadar barışçıl ve insancıl olduğumuzun farkındalar” diye ekliyor.

Mescidin bulunduğu bölgede Afrika asıllılar, Müslümanlar, Latinler ve Avrupa asıllılar yaşıyor. Bir çok kültüre ev sahipliği yaşayan bölgede farklı din mensupları arasındaki diyalog dünyaya örnek teşkil eder durumda.

Mescidin bulunduğu bölgede İslam dinini seçenlerin çokluğu da göze çarpıyor. Özellikle Müslüman olmayan çocuklara gösterilen hoşgörü ve zaman zaman hediyeleşmeler ile, İslam dininin güzellikleri gayrimüslimlerin gönlünü fethetmiş durumda.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.