Amerika’da üniversite açmak için 3 gün, anaokulu açmak için 3 seneye ihtiyacınız olur

Amerika’da üniversite açmak için 3 gün, anaokulu açmak için 3 seneye ihtiyacınız olur

1. Uluslararası Temel Eğitim Kongresi Bursa’da başladı

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Temel Eğitim Kongresi başladı. Toplam 3 gün boyunca devam edecek kongrede 170 yerli ve yabancı bilim insanı bildiri sunacak.

Kervansaray Termal Otel’de ‘Temel Eğitim ve Değişen Dünya’ başlığında gerçekleştirilecek olan kongrenin açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ve Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız, Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Handan Asude Başal, Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Osman Günay ile çok sayıda yerli ve yabancı akademisyen katıldı.

ÇOCUKLARIMIZA MADDİYATI VE MANEVİYATI BİR ARADA ÖĞRETELİM

Kongrenin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, temel eğitimin en çok lazım olan eğitim modeli olduğunu vurguladı. Ağaç yaşken eğilir atasözünü hatırlatan Başkan Vekili Abdullah Karadağ; “Eğitim ana rahmine düştüğü zaman başlıyor. Ancak biz bunları unuttuk. Çocuklarımız doğuyor, büyüyor ancak biz onlara çok fazla manevi eğitim vermiyoruz. Maddiyatı, bencilliği öğretiyoruz. Oysa biz onlara maddi ve manevi eğitimleri aynı anda verebilsek, onlar da çok iyi şekilde yetişecek ve toplumuna faydalı bireyler olarak yetişecekler. Belediye olarak çok önemli kültür hizmetleri yapıyoruz. Bizler sadece yol, kaldırım işleri yapmıyoruz. Eğitim kurumlarımızın da bugüne kadar maddi tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Ancak manevi ihtiyaçları kaldı. Onları da eğitimci kardeşlerimizin işi olsun. Böylesi önemli sempozyumlar ve kongreler sayesinde çocuklarımız çok daha iyi yetişecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MEDENİYETİMİZİN ÜRETTİĞİ İLKELERİN ALTINDA ERDEM VAR

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ise konuşmasında bilme yetisine sahip olmanın anne karnına düşen cenin ile başladığına işaret etti. İnsanın insana muhtaç olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Yücedoğru; “Bizler üniversiteler olarak, hiçbir şekilde hiçbir fikre şaşı bakamayız. Üretilmiş her bilgi bizim açımızdan değerlidir. Dünyada üretilmiş fikirlerden istifade edebiliriz. Hepsini alacağız diye bir şart yoktur. Bize lazım olan ne ise o kadarını alırız. Almadığımızı da kötülemeyiz. Böylelikle insanlar devamlı üretirler. O yüzden bizim ürettiğimiz ilkelerin altında erdem vardır. Yani neyi nasıl ürettiğiniz önemli ancak nasıl öğrettiğiniz de önemlidir ve nasıl kullandırdığınız da önemlidir. Sadece bilgi insanı kurtarmaz. Bilgiyi kullanan insanın niteliği de önemlidir” diye konuştu.

ÜNİVERSİTENİN YOLU ANAOKULUNDAN GEÇER

Kongrenin ana sponsorluğunu yapan Sınav Eğitim Kurumları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl de yapılan kongreyi son derece önemsediklerinin altını çizdi. Daha önce çok sayıda kongreye katıldıklarını ve bunun için sürekli bir yerlere gitmek zorunda kaldıklarını kaydeden Gıyasettin Bingöl; “Bugün artık kentimizde bir bilim kongresi düzenleniyor. Bunun için Uludağ Üniversitesi’ne ve emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler de bu kongreye katkıda bulunmuş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Amerika’da bir üniversite açmak için 3 gün yeterli olur. Dilekçenizi verirsiniz ve şartlarınız da tutuyorsa hemen üniversitenizi açabilirsiniz. Ancak anaokulu açmak için 3 seneye ihtiyacınız olur. Çünkü anaokulu, temelde çocuğun yetiştirilmesi adına büyük önem taşımaktadır. Çok detaylı bir araştırmadan geçersiniz. Çünkü üniversitenin yolu anaokulundan geçer. Daha doğrusu anneden geçer. O yüzden sayın rektör yardımcılarımız, dekanlarımız ve hocalarımız bizlere yardım ve destekte bulunsunlar” dedi.

DÜNYA VATANDAŞI YETİŞTİRİYORUZ 

Anaokulu eğitiminin çok önemli olduğunu, Sınav Okulları bünyesindeki Çocuk Üniversitesi’nde de bu bilinçle çocuklara ana dili gibi İngilizce öğrettiklerini dile getiren Bingöl, “Çocuk Üniversitesi’nde yavrularımızı üniversiteye hazırlıyoruz. Donanımlı, dünya vatandaşları yetiştiriyoruz” diye konuştu. 

Bingöl, eğitimin insanlığın var oluşundan bu yana süregelen vazgeçilmez bir olgu olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: “Toplumların ilk öğretmenleri filozoflar ve peygamberlerdir. İşte bu nedenle öğretmenlik kutsal bir meslektir. Bedir Savaşı’nda Peygamber Efendimiz, okuma yazma öğretmeleri şartıyla düşman esirlerini serbest bırakmıştır. Kuşkusuz, hepimizin hayatında ailemizden sonra en önemli kişiler öğretmenlerimizidir. Beni ilkokul öğretmenim Haydar Bey motive etti ve bugünlere gelmemi sağladı. Bugüne kadar ben de 250 bin öğrenci okuttum. Bundan büyük onur ve gurur duyuyorum. Öğreten herkes iyidir. Nitelikli ve gerçek öğretmenlere sahip olmayı temel eğitim sorunumuz olarak görmedikçe, eğitimin toplumsal gelişmemize gerçek bir katkısı olacağını düşünmek hayal olur. Öğretmenlerimiz de çocuklara önce insani değerleri öğretmelidir. Her şeyden önemlisi bilim ve bilgi bize yol gösterici olmalıdır.”

3 GÜN BOYUNCA 170 BİLİM İNSANI SUNUM YAPACAK

Kongre açılış töreninde konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel de konuşmasında Türkiye’nin bu nitelikte düzenlenen kongreye ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece mutluluk duyduklarını vurguladı. Kongrenin Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Handan Asude Başal ise 3 gün boyunca devam edecek kongrede yerli ve yabancı yaklaşık 170 akademisyenin sunumlar yapacağı bilgisini verdi.
Açılış töreninin sonunda kongreye katkıda bulunanlara teşekkür plaketi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.