Amerika'da 'ölümcül gaz taşıyan bulutlar' uyarısı

Amerika'da 'ölümcül gaz taşıyan bulutlar' uyarısı

ABD'nin Hawaii eyaletinde faaliyete geçen Kilauea Yanardağı'ndan çıkan lavların okyanusa ulaşması sonucu asit taşıyan bulutlar meydana geldi

Amerika Birleşik Devletleri’nin Hawaii eyaletinde yaklaşık 2 hafta önce faaliyete geçen Kilauea Yanardağı'ndan çıkan lavların okyanusa ulaşması sonucu Hawaii semalarını ölümcül gazlar taşıyan asit bulutları kapladı.

Bulutların insan sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturduğu aktarıldı. Hawaii Savunma Ajansı, halkı dikkatli olmaları yönünde uyardı. 

Yanardağdaki patlamaların küçük depremleri tetiklediği bildirilirken, elektrik hatlarının hasar görmesi nedeniyle de bölgeye elektrik verilemediği öğrenildi. Yetkililer, Leilani Estates bölgesinde evlerin yıkıldığını, lav altında kaldığını açıkladı.

Dünyanın en aktif yanardağlarından biri olan Kilauea, 1983'ten beri faaliyette. Patlamadan sonra lavlar, 36 bin metrekarelik bir alana yayıldı. Volkanın yerde oluşturduğu çatlaklardan erimiş kaya, zehirli gaz ve buhar çıktığı da ifade edildi. AP'ye konuşan Makuakene, çocukluğundan beri Leilani Estates bölgesinde yaşadığını ve volkanların her zaman hayatının bir parçası olduğunu söyledi. Makuakene, "Bu çok yıkıcı bir durum" dedi. Hürriyet-aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum