Amerika'da Müslüman bir 'dahi'ye 625 bin dolar burs verildi

Amerika'da Müslüman bir 'dahi'ye 625 bin dolar burs verildi

John D. ve Catherine T. MacArthur Vakfı, büyük miktarda hibe desteği veriyor. Bu senenin hibesi ise bir Müslüman'a verildi

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- John D. ve Catherine T. MacArthur Vakfı bünyesinde önemli işler yapacağı düşünülen girişimci ve dahilere verilen 'hibe' bu sene bir Müslümana veriliyor. 625 bin dolar alacak olan Müslüman dahinin ismi Rami Nashashibi. Nashashibi'nin bu ödülü almasının nedeni ise hem yaptıkları, hem de planladıkları oldu.

Rami Nashashibi, hayata geçirdiği pek çok farklı proje ve yenilik ile bu ödüle layık görüldü. Vakfın bu ödülü ve hibeyi 1981 yılından beri 'çalışmalarında istisnai farklılık gösteren ve ilerde daha fazlasını hedefleyen' kişilere verdiği biliniyor. Rami Nashashibi ise 'Müslüman dahi' olarak biliniyor.

Nashashibi'nin projeleri ve yaptıkları saymakla bitmiyor. 1997 yılında Rami Nashashibi'nin kurduğu bir iletişim projesi sayesinde sağlık projeleri ABD genelinde farklı bir boyut kazandı. İç Eylem Ağı adını verdiği proje o dönem sıkça konuşulmuştu. 

Nashashibi sonraki yıllarda yeni bir proje ile adından yeniden söz ettirdi. Müslüman dahi, o dönem hapishaneden yeni çıkan mahkumların toplumsal hayata kazandırılması ve mesleki eğitimi ile ilgili bir proje hazırlamış, bu proje yaşadığı Chicago şehrinde kabul edilmiş ve çok beğenilmişti.

Kent insanlarına yönelik beslenme haritaları, Chicago'daki farklı etnik kültürler için birleştirici ve kaynaştırıcı atölye çalışmaları... Bunlar Rami Nashashibi'nin projelerinden sadece bir kaçı. 20 yıldır farklı projeler, girişimcilik hikayeleri ve başarılar sonunda Rami Nashashibi'ye daha fazlası için fırsat veren John D. ve Catherine T. MacArthur Vakfı'nın 625 bin dolarlık hibesi olacak.

World Religion News'in haberine göre  Nashashibi konu ile ilgili "Müslüman olarak bunu yapıyorsunuz: Hayatınızı, özellikle tarihsel adaletsizliklerden dolayı mücadele eden mahallelerde ve topluluklarda,  farklılıklar yüzünden, insanları bir arada tutabilmek için taahhüt ediyorsunuz. İslam konusundaki anlayışım farklı etnik kültürler arasında geliştirdiğim çalışmaya "pazarlıksız" girmeme neden oldu. Ben dinim gereği barışa inanıyorum. Bu program Chicago'dan Atlanta'ya genişledi ve Los Angeles'taki diğer programlar için bir model olarak kullanılıyor. Elbette bu ödül benim için büyük teşvik oldu" ifadelerini kullanıyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum